Priscilla Chan

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Priscilla Chan
Priscilla Chan, 2018 (cropped).jpg
Född24 februari 1985[1] (37 år)
Braintree, USA
MedborgarskapUSA
Utbildad vidHarvard University, filosofie kandidat,
University of California, San Francisco Arbcom ru editing.svg
SysselsättningBarnläkare, läkare, filantrop[2]
MakeMark Zuckerberg
(g. 2012–)
BarnMaxima Zuckerberg (f. 2015)
August Chan Zuckerberg (f. 2017)
Utmärkelser
San Francisco Chronicle Visionary of the Year (2017)
Redigera Wikidata

Priscilla Chan, född 24 februari 1985 i Braintree, Massachusetts,[3] är en amerikansk filantrop, pedagog och barnläkare. Hon är gift med Mark Zuckerberg, grundare och vd för Facebook.

Chan arbetade som grundskolelärare och ledde en egen efterskoleverksamhet i Boston innan hon påbörjade sin medicinska universitetsutbildning med en bachelorexamen i biologi vid Harvard University och läkarexamen vid University of California i San Francisco.[4] Därefter inledde hon sin praktik som barnläkare i San Francisco-området.

Chan och Zuckerberg var båda studenter på Harvard University när de träffades.[5] De gifte sig senare och bor i Palo Alto, Kalifornien, tillsammans med sina två döttrar.[6]

Chan grundade och är delledare för välgörenhetsorganisationen Chan Zuckerberg Initiative tillsammans med sin make. 2016 startade hon även den nytänkande social- och välbefinnande-inriktade skolorganisationen The Primary School i Palo Alto-området.[7]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Priscilla Chan, 22 oktober 2016.

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]