Pro Football Hall of Fame

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Football Hall of Fame.JPG

Pro Football Hall of Fame är Hall of Fame för den professionella ligan NFL i amerikansk fotboll. Den är baserad i Canton, Ohio och har funnits sedan 1963. Sett till 2017 har 310 spelare och tränare röstats in.

Pro Football Hall of Fame är baserad i Canton för att det var just där NFL grundades år 1920 och staden runt den tiden hade ett lag i ligan, Canton Bulldogs, som var de första att vinna ligan två år i rad. Under åren har den ursprungliga byggnaden byggts ut från 1800 m² till den nuvarande ytan 7647 m².[1] Ett projekt har dragits igång för att bygga upp en hel Hall of Fame-by, även det i Canton, som ska vara klar tills ligans hundraårsjubileum år 2020. Byn ska vara i framkant i teknologi och klassas som "smart stad". Byn kommer bland annat innehålla en arena, ett sportkomplex för unga, hotell och liknande saker. Projektet kostar 600 miljoner dollar men förväntas bli lönsamt i längden.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”WebCite query result” (på engelska). www.webcitation.org. Arkiverad från originalet den 6 februari 2012. https://www.webcitation.org/65FklLKND?url=http://www.profootballhof.com/hall/release.aspx?release_id=932. Läst 27 april 2017. 
  2. ^ ”Hall of Fame Village | Pro Football Hall of Fame Official Site” (på engelska). www.profootballhof.com. http://www.profootballhof.com/jcihofvillage/. Läst 27 april 2017.