Progesterex

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Progesterex är en faktoid, en påhittad våldtäktsdrog som ingår i en vandringssägen om våldtäkter. Preparatet påstås ha blandats i drinkar tillsammans med Rohypnol. Progesterex ska då sterilisera offret, inte bara för kvällen, utan för resten av hennes liv. Detta för att våldtäktsmannen/våldtäktsmännen inte ska behöva bekymra sig om eventuella graviditeter. Drogen påstås vara utvecklad för användning på hästar och finnas hos veterinärer. Den påhittade historien började spridas med hjälp av e-post 1999. Någon medicin med det här namnet existerar inte.

Exempeltext[redigera | redigera wikitext]

Olika historier finns och de sprids fortfarande. Ett exempel på innehåll i ett sådant mail lyder:

Hej alla föräldrar och alla andra som bryr sig om alla barn och ungdomar.

Enligt polis och sjukhus blev en kvinna kidnappad från en nattklubb och våldtagen flera gånger sedan övergiven. Hon kom inte ihåg vad som hände men försöker fortfarande avslöja våldtäktsmännen. Tillsammans med våldtäktsdrogen Rohypnol fanns spår av Progesterex, som är ett litet steriliserings-piller. Preparatet används nu av våldtäktsmän i samband med fester, för att våldta och sterilisera sina offer. Progesterex fås hos veterinär för att sterilisera större djur. Ryktet säger att progesterex som används med Rohypnol kallas för 'date rape drug'. Det som gäller för progesterex är samma som för Rohypnol, den ska ner i tjejens drink. Hon kommer därefter att vara i ett sådant tillstånd att hon inte kommer att minnas någonting av det som hänt kvällen innan. Progesterex löses snabbt upp i drinken och försäkrar att offret inte kommer att bli gravid efter våldtäkten. Därför behöver inte förbrytaren bekymra sig om eventuellt faderskap flera månader senare. Preparatets verkan är inte tillfällig utan permanent! Progesterex är utvecklat för sterilisering av hästar. Den kvinna eller hona som tar preparatet kommer aldrig att kunna få barn!

Förövaren kan få preparatet från alla veterinärer. Det är ofattbart lätt att få tag i och progesterex kan vara nästa preparat som slår igenom i 'nattlivet'. Hur otroligt det än låter så finns det internetsidor som beskriver hur du använder preparatet.

Sänd det här till alla du känner - speciellt tjejer. Akta dig när du är ute - låt inte din drink stå utan att du håller ett öga på den. Gör en ansträngning och vidarebefordra detta meddelande till alla du känner. Och killar, berätta historien för de tjejer som du känner.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]