Rhymesayers Entertainment

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Rhymesayers Entertainment
Grundat 1995
Plats USA Minneapolis, Minnesota
Grundare Sean Daley (Slug)
Anthony Davis (Ant)
Musab Saad (Musab)
Brent Sayers (Siddiq)
Genre Hiphop, Rap
Distributör(er) Warner Music Group
Webbplats rhymesayers.com

Rhymesayers Entertainment är ett oberoende hiphop-skivbolag i Minneapolis, Minnesota. Skivbolaget är känt för att kontraktera underground-, indie-, alternativa samt experimentella rappare. Rhymesayers Entertainment är det största skivbolaget i Minnesota. Även om Rhymesayers Entertainment stall består mest av artister från Minnesota, så finns där också nationellt kända artister som MF Doom, Jake One, P.O.S och Evidence.

Rhymesayers Entertainment har även gott samarbete med gruppen Doomtree. P.O.S som är medlem i Doomtree är knuten till Rhymesayers som fristående artist.

Historia[redigera | redigera wikitext]

År 1999 öppnade skivbolaget en egen skivaffär som heter Fifth Element och ligger i Uptown, Minneapolis. Fifth Element är en viktig butik i tvillingstäderna. Den är en av få butiker som säljer oberoende samt kommersiell rap- och hiphop-musik. Fifth Element säljer även lokal musik, kläder och böcker.

Sedan år 2008 har Rhymesayers hållit i festivalen Soundset som är populär i tvillingstäderna. Soundset har cirka 20 000 besökare varje år.

Artister[redigera | redigera wikitext]

Artister signerade till skivbolaget:[1]

Artister som tidigare var signerade till Rhymesayers:

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.rhymesayers.com/artists