Sörängens folkhögskola

Sorängens folkhögskola
Sörängens folkhögskolas matsal

Sörängens Folkhögskola ligger i utkanten av Nässjö. Sörängens Folkhögskola har en kulturprofil. De särskilda linjerna är animationslinjen, bilderbok, fotolinjen, fotolinjen distans, författarlinjen, keramiklinjen och skrivarlinjen på distans. De allmänna kurserna har inriktningarna allmän humanistisk linje och naturvetenskapligt basår. Skolan har även sommarkurser av olika slag.

Sörängen byggdes 1912–1915 där röda trähus placerades runt en 300 år gammal ek. Matsalen är K-märkt eftersom innertaket pryds av en takmålning av Simon Gate, sedermera berömd glaskonstnär. Dessutom finns det gamla torpet Svältan från 1700-talet.

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, dit kursdeltagare kan vända sig i tvister och dylikt. Sörängen har drygt 70 internatplatser där 16 rum har egen toalett och dusch på rummen. Sörängen är miljöcertifierad enligt ISO 14001. Bland annat använder skolan en hög andel KRAV- och rättvisemärkt mat. Skolans personal är hbtq-diplomerad. Tillsammans med Ädelfors folkhögskola har skolorna gemensamt en filial i Jönköping. Jönköpings folkhögskola har kurser som ger allmän behörighet till universitetsstudier.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]