Lista över rollfigurer i Sailor Moon

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Sailor chibimoon)

Följande är en lista över rollfigurer i Sailor Moon i animen och mangan.

Sailor Moon (Annie Tsukino)[redigera | redigera wikitext]

Annie Tsukino / Sailor Moon
月野うさぎ
(tsukiono usagi)
RöstKotono Mitsuishi
Svensk röstAnnelie Berg[1]
Information
Hårfärgblond
Ögonfärgblå
Födelse30 juni
Ålder14 - 16 år
Magiska krafterKärlek, ljus (månljus)

Annie Tsukino (Usagi Tsukino på japanska)[2] är en helt vanlig 14-årig tjej, som har problem med skolan och kärleken. En dag träffar hon en magisk katt, Luna[3], som berättar för henne att hon egentligen är Sailor Moon, en hjältinna som måste bekämpa de onda krafter som hotar jorden. Mot sin vilja förvandlas Annie till Sailor Moon, efter att ha uttalat de magiska orden: "Månprisma, förvandla mig". Hon tvingas slåss mot ondskefulla demoner från det Mörka Kungariket. Demonerna är ute efter att stjäla människors energi så att de kan väcka sin slumrande härskare och därmed ta över Jorden. Under dessa strider träffar Annie även Maskerade Rosen, en mystisk, vacker man som alltid dyker upp när hon behöver hjälp, och hon förälskar hon sig omedelbart i honom. Det gör att hon är kär i två killar: Motoki, som jobbar i spelhallen, och Maskerade Rosen.

Annies uppgift som Sailor Moon är att samla ihop resten av Sailor-hjältinnorna, hitta den mystiska Silverkristallen och Månprinsessan, och slåss mot de mörka krafterna som hotar jorden. Hon är därmed ledaren för Sailor-hjältinnorna, trots att hon är en riktig lipsill som knappast vågar slåss mot de fiender hon möter. Med tiden mognar hon dock, och tack vare sitt goda hjärta vinner hon alltid över de onda makterna. Dessutom visar det sig vara hon som är Månprinsessan, Serenity.

Annie älskar att äta, sova och spela videospel i spelhallen där hennes första stora kärlek Motoki jobbar. Hennes högsta önskan är att slippa kämpa mot de onda makterna, och bara vara en helt vanlig tonårstjej. Annies stora dröm är att få gifta sig med sin Mamoru och leva lycklig tillsammans med honom resten av livet. Men både Annie och Mamoru blev förvånade när de fick veta att "Tjejen med de löjliga flätorna" och "Killen som alltid kallar mig lilla stumpan" är Sailor Moon och Den maskerade Rosen.

Sailor Chibi Moon (Chibusa)[redigera | redigera wikitext]

Chibusa / Sailor Chibi Moon
ちびうさ
(chibiusa)
RöstAraki Kae
Svensk röstEwa Maria Björkström-Roos
Information
FödelsenamnAnnie/Usagi Serenity Tsukino
Hårfärgrosa
Ögonfärgröd
Födelse30 juni
Ålder8 år

Chibiusa/Chibosa[4] är Neo-drottning Serenitys dotter från framtiden. Anledningen till att hon kallas Chibiusa/Chibosa är att hon heter Usagi Serenity Tsukino (som sin mor) och Chibi betyder "liten". Om man tar bort "gi" i "Usagi" och lägger "chibi" före så blir det Chibiusa. I Sailor Moon R (den andra Sailor Moon-säsongen) dyker hon upp för första gången. Där får Usagi/Annie och Mamoru reda på att hon är deras dotter och att hon behöver hjälp med att rädda sina föräldrar (Usagi och Mamoru i framtiden) och deras framtida kungarike från "Svarta Månklanen". Hon blir också förvandlad till Black lady, som ser ut som en vuxen Chibiusa och tror att ingen älskar henne. Hon kommer tillbaka i Sailor Moon S, där hon också blir en "sailor-soldat", Sailor Chibimoon. Hon har nästan samma kraft som Sailor Moon, men är inte lika stark. Senare, i Sailor moon S, uppgraderas hon till Super Sailor Chibimoon och då ökar hennes kraft, men hon är ändå inte den starkaste "sailor-soldaten".

Skyddande soldater[redigera | redigera wikitext]

Skyddande soldater (japanska: 守護戦士?, shugoshi senshi), kallas ofta av fans för inre solsystemets soldater (japanska: 内部太陽系戦士?, naibu taiyōkei senshi) eller inre soldater (japanska: 内部戦士?, naibu senshi).

Sailor Mercury (Ami Mizuno)[redigera | redigera wikitext]

Ami Mizuno / Sailor Mercury
水野亜美
(mizuno ami)
RöstAya Hisakawa
Svensk röstAnnica Smedius
Information
Hårfärgblå
Ögonfärgblå
Ålder14 - 16 år
Magiska kraftervatten, is

Ami Mizuno[5] går på samma skola som Annie. Hon är ett riktigt geni som har högsta betyg i nästan alla ämnen, men trots detta är hon inte lycklig. Detta beror på att ingen tycker om henne eftersom hon är så duktig i allt hon gör. En dag får dock Annie upp ögonen för henne, och de två blir vänner. Inte långt efteråt visar det sig att Ami är en av Sailor-hjältinnorna: Sailor Mercury, väktare av planeten Merkurius med makt över vatten och is. (I början tror Luna dock att Ami är en demon eftersom hon känner en stark energi från Ami. När Luna ser märket i Amis panna, inser hon sitt misstag och ber om ursäkt, varpå Ami säger att det inte är någon fara.) Ami är mycket duktig på det mesta hon gör, vilket gör henne till ett värdefullt vapen i striden mot det Mörka Kungariket, men hon är samtidigt den svagaste och mest oumbärliga av Sailor-hjältinnorna. Till sin hjälp har hon ett visir (med vilket hon kan se saker som de andra Sailor-Hjältinnorna inte kan se) och en fickdator, som hon har fått av Luna. Hon är oftast den av Sailor-Hjältinnorna som tänker klarast och som kommer med bäst idéer. Men Ami är inte bara ett geni när det gäller datorer; hon är också mycket duktig på att simma och spela schack (hon är t.o.m. juniormästare i Japan). Amis stora dröm är att bli läkare, precis som sin mamma.

Hennes efternamn Mizuno uttalas i introduktion i den svenska versionen som "Muzino" i vissa avsnitt.

Sailor Mars (Rei Hino)[redigera | redigera wikitext]

Rei Hino / Sailor Mars
火野レイ
(hino rei)
RöstMichie Tomizawa
Svensk röstMaria Weisby (ep 10-57), Ewa-Maria Björkström-Roos (ep 58-88)
Information
Hårfärgsvart, lila
Ögonfärglila
Ålder14 - 16 år
Magiska kraftereld

Rei Hino[6] bor med sin farfar i (氷川神社) Hikawa-jinja, en shintohelgedom i utkanten av Tokyo. Hon är mycket spirituell, och uppträder ofta mycket mystiskt. Hon går i en privatskola för endast flickor, men Annie och Ami kommer i kontakt med henne under en av sina strider med det Mörka Kungariket. Rei visar sig vara en Sailor-hjältinna: Sailor Mars, väktare av planeten Mars med makt över eld.

Rei känner ofta på sig när något hemskt är på väg att hända. Hon är dessutom ganska aggressiv, vilket betyder att hon mer än gärna ger sig in i striden mot det Mörka Kungariket. I senare episoder får man även reda på att Rei är duktig på att sjunga och åka skidor. Hon och Annie bråkar ofta och gärna, och ibland anser Rai att någon annan borde vara Sailor-hjältinnornas ledare istället för Annie. Men trots detta är Rai den som är mest överbeskyddande mot Annie, och hon offrar sig gärna under striderna för att hjälpa Sailor Moon. Reis stora dröm är att bli högsta prästinna i en Jinja.

I början av första säsongen förälskar sig Rai i Mamoru och de två går ibland ut tillsammans. Mamoru är egentligen inte intresserad av Rai, utan ser henne endast som en vän. När det sedan visar sig att Mamoru egentligen är Prins Endymion, inser Rai att hon inte har någon chans eftersom hans enda kärlek är Prinsessan Serenity, återfödd som Annie. Hon accepterar dock detta, och i en annan säsong, tröstar hon Annie för att Mamoru har avvisat henne tidigare, och säger att han kommer tillbaka till henne.

Sailor Jupiter (Mako Kino)[redigera | redigera wikitext]

Mako Kino / Sailor Jupiter
木野まこと
(kino makoto)
RöstEmi Shinohara
Svensk röstIrene Lindh
Information
Hårfärgbrun
Ögonfärggrön
Ålder14 - 16 år
Magiska krafternatur (blixt, trä)

Mako Kino (Makoto Kino på japanska)[7] är en lång, pojkflicka tjej som börjar på Annies och Amis skola. Precis som med Ami är det inte många som tycker speciellt bra om Mako, eftersom det ryktas att hon blev utslängd från sin förra skola på grund av att hon slogs mycket med elever. Men efter att Mako har räddat Annie från ett gäng bråkstakar blir de två vänner, och det dröjer inte länge förrän Mako visar sig vara en Sailor-hjältinna: Sailor Jupiter, väktare av planeten Jupiter med makt över blixt och åska. Mako är mycket stark och ger sig gärna in i slagsmål med fiender, trots att fienden oftast är bra mycket starkare än vad hon är. Hon är inte rädd för att visa vad hon går för, vilket gör henne till en av de tuffaste Sailor-hjältinnorna. Anledningen till att hon har tvingats bli så tuff är att hon har växt upp alldeles ensam; hennes föräldrar dog i en flygplansolycka när hon var liten. Men Mako har också en mjukare sida, hon älskar att laga mat och göra blomsterarrangemang. Makos stora dröm är att en dag ha ett konditori eller en blomsterbutik.

I den första säsongen använder Sailor Jupiter sin "Blixt och Dunder", (Supreme Thunder): Ett elektriskt klot som hon skjuter iväg mot fienden. Klotet kan både lamslå och distrahera fienden. I andra säsongen får hon ett annat attackvapen, "Jupiter, kraftsfär attack!" (Sparkling Wide Pressure), en kraftfull åsksfär som ger fienden en ordentlig smäll. Den brukar kombineras med Sailor Venus "Venus kraftstråle Attack!" (Venus Love Me Chain). I Sailor Moon Super S och i Sailor Stars får Sailor Jupiter sitt tredje och sista attackvapen, "Jupiter, Oak Evolution", en virvlande vind av elektriska ek-löv, med anknytning till den romerske guden Jupiter, (Zeus i den grekiska mytologin) vars attribut är blixten och eken.

Sailor Venus (Arianne Aino)[redigera | redigera wikitext]

Arianne Aino / Sailor Venus
愛野美奈子
(aino minako)
RöstRika Fukami
Svensk röstCharlotte Ardai Jennefors
Information
Hårfärgblond
Ögonfärgblå
Ålder14 - 16 år
Magiska krafterkärlek, ljus, metall

Arianne Aino (Minako Aino på japanska)[8] är den sista att ansluta sig till det "inre" Sailorteamet. Hon har innan dess bekämpat brottslingar, men då på egen hand och under namnet Sailor V.

Arianne har katten Artemis[9] som rådgivare och sällskap. I mangan framgår att hon är den riktige ledaren för sailorsoldaterna och den i gruppen som har högst rang efter Sailor Moon. Det antyds även en viss förälskelse i Kunzite (Lord Kunta) i hennes förra liv.

Yttre solsystemets soldater[redigera | redigera wikitext]

Yttre solsystemet soldater (japanska: 外部太陽系戦士?, gaibu taiyōkei senshi) förkortas ofta (framför allt av fans) till yttre soldater (japanska: 外部戦士?, gaibu senshi).

Sailor Pluto (Setsuna Meioh)[redigera | redigera wikitext]

Setsuna Meioh / Sailor Pluto
冥王せつな
(meiō setsuna)
RöstChiyoko Kawashima
Svensk röstLouise Raeder
Information
Hårfärgmörkgrönt, svart
Ögonfärgmörkröd
Ålderc:a 18 - 20 år(Egentligen okänt)
Magiska kraftertid

Setsuna Meioh[10] introducerades sent i Sailor Moon R som väktaren av Tidens Port. Pluto har ett väldigt starkt band med Chibusa. I Sailor Moon S lämnar hon Tidens Port och börjar slåss tillsammans med Sailor Uranus & Sailor Neptunus eftersom hon bär på en talisman, (en kula ), precis som Sailor Uranus (ett svärd) och Sailor Neptunus (en spegel), som ska bilda den heliga graal.

Sailor Uranus (Haruka Tenoh)[redigera | redigera wikitext]

Haruka Tenoh / Sailor Uranus
天王はるか
(ten'ō haruka)
RöstMegumi Ogata
Information
Hårfärgblond
Ögonfärgmörkgrön
Ålder16 - 17 år
Magiska krafterluft

Haruka Tenoh[11] syns oftast ihop med Sailor Neptunus (Kaioh Michiru). Hon blir misstagen för man då hon träffar Annie och de andra, då hon klär sig som en man och har en mörk röst. Detta misstag reder sedan ut sig men det hindrar inte Mako från att bli kär i Haruka till resten av teamets stora chock (men det är ett missförstånd, Mako beundrar bara Haruka). Haruka är en väldigt maskulin tjej. Hennes dröm är att bli racerförare.

Sailor Uranus är "The senshi of the sky" (soldaten över himlen). Sailor Uranus är en av de fyra "yttre" sailor senshi. De andra är Sailor Neptunus, Sailor Saturnus och Sailor Pluto. Sailor Uranus och Sailor Neptunus är också två av de få öppet lesbiska karaktärerna i anime-världen.

Sailor Neptunus (Michiru Kaioh)[redigera | redigera wikitext]

Michiru Kaioh / Sailor Neptunus
海王みちる
(kaiō michiru)
RöstMasako Katsuki
Information
Hårfärgturkos
Ögonfärgmörkblå
Ålder16 - 17 år
Magiska krafterhav

Michiru Kaioh[12] är Haruka Tenohs flickvän och de slåss alltid tillsammans. Hennes andra identitet är Sailor Neptune och hon styr över havet. Hon spelar fiol väldigt bra och är mycket vänlig och mild, men hårdare när hon slåss.

Sailor Saturn (Hotaru Tomoe)[redigera | redigera wikitext]

Hotaru Tomoe / Sailor Saturn
土萠ほたる
(tomoe hotaru)
RöstYuko Minaguchi
Information
Hårfärgsvart, lila
Ögonfärglila
Ålder5 och 13 år
Magiska kraftertystnad, förstörelse

Hotaru Tomoe[13] är en av de minsta men kraftfullaste sailorsoldaterna. Hennes första framträdande var i Sailor Moon S då hon från början blev vän med Chibiusa. Hon kämpade från början tillsammans med Sailor Pluto, Neptunus och Uranus men senare med Sailor moon och de andra soldaterna. Hon kan verka väldigt blyg och söt men vid fel tillfälle kan hon bli mycket destruktiv. I slutet av Sailor Moon Super S eller Star kämpar hon och Sailor Moon om fred på jorden, dock vill Sailor Moon ha fred och Sailor Saturn vill att Chibiusa får ett bra liv, vilket slutar med att Sailor Moon vann och får tillbaka sina vänner som försvunnit under den tidigare kampen. Hon kommer mycket bra överens med Chibiusa och i slutet av Sailor Moon S har de blivit bästa vänner. Hon har aldrig varit med i en film, men hon skulle varit med i Sailor moon Super S men när de kommit på det var filmen redan färdig och kunde inte göras om. Hennes favoritlek är memory som hon ofta spelar med Chibiusa och Hotarus stora dröm är att en dag bli sångare eller skådespelare.

Skurkar[redigera | redigera wikitext]

Dessa rollfigurer har förekommit i Sverige och översatts till svenska.

Det Mörka Kungariket[redigera | redigera wikitext]

Det Mörka Kungariket förekommer i första säsongen av animeserien. Det är en mörk, kall plats med svart ljus och böljande energi bebodd av demoner med övernaturliga krafter. Riket styrs av Drottning Morga som under serien anlitar de "Fyra Stora" (Shitennō) Jedyte, Neflite, Zoisite och Lord Kunta. De är hennes generaler och deras uppdrag är att överta Jorden genom att leta efter Silverkristallen men eftersom de inte kan hitta den försöker Drottning Morgas generaler Jedyte och senare Neflite att samla mänsklig energi.

Drottning Morga[redigera | redigera wikitext]

Morga
Svensk röstIrene Lindh
Information
HårfärgOrange
Ålderc:a 32
Magiska krafterMagi

Drottning Morga[14] är den stora antagonisten i den första säsongen. Hon är drottning över det Mörka Kungariket, men lyder under den ännu mäktigare drottning Metalia. Till sin hjälp har hon "De Fyra Stora", fyra generaler som slåss inbördes om bättre ställningar och favörer i det Mörka Kungariket.

Jedyte[redigera | redigera wikitext]

Jedyte
ジェダイト
(Jedaito)
Svensk röstOlav F. Andersen
Information
HårfärgBlont
ÖgonfärgBlå
Ålderc:a 20 - 25 år
Magiska krafterStarka magiska förmågor
Levitation

Jedyte[15] är Drottning Morgas förste general. En ond sexist. Sailor Moon tycker att han är ganska snygg och bli smått förälskad i honom. Demonen Thetis är kär i honom men han besvarar inte hennes kärlek. Jedyte var den förste generalen från det Mörka Kungariket som fick i uppdrag att samla energi från människorna på Jorden. När han väl hittat ett lämpligt offer sände han ut en av sina demoner för att hämta energin. Men även om det ibland verkade som om han verkligen skulle lyckas med sina ondskefulla planer, dök alltid Sailor Moon upp i sista sekunden och stoppade honom. När sedan Sailor Mercury och Sailor Mars också dök upp fick Jedyte det ännu svårare. Morga dödar honom efter att han misslyckats med att mörda Månhjältinnorna. Jedyte deltog i förstörelsen av Månkungadömet. Namnet kommer av ädelstenen Jadeit.

Neflite[redigera | redigera wikitext]

Neflite
ネフライト
(Nefuraito)
Svensk röstStaffan Hallerstam
Information
HårfärgBrunt
Ålderc:a 19
Magiska krafterEnergi attacker
Magiska förmågor
Svärdsmästare

Neflite[16] är Jedytes efterträdare. Han tog över efter Jedytes död, men han använde sig inte av samma metoder som sin föregångare. Neflite valde med hjälp av stjärnorna ut den person som hade den högsta energin, och sedan gav han sig ut bland människorna på Jorden i form av den snygge playboyen Masato Sanjouin. När han funnit sitt offer placerade han en demon i det föremål som användes mest av personen. Ju mer föremålet användes, desto mer energi samlades i det. När energin slutligen nådde sin topp lämnade demonen föremålet för att ta hand om energin, och ta med sig den tillbaka till det Mörka Kungariket. Som tur var lyckades Sailor-Hjältinnorna alltid förhindra detta, men sedan hände något som komplicerade saker och ting en aning: Lima, Annies klasskompis, förälskade sig i Masato Sanjouin. När Neflite insåg detta tog han tillfället i akt och utnyttjade Limas kärlek för sitt alter ego. Han trodde nämligen att Lima hade Silverkristallen som den tredje Generalen, Zoisite, sökte efter. Neflite och Zoisite tyckte inte speciellt bra om varandra, och Neflite såg här sin chans att få sin konkurrent ur bilden och samtidigt imponera på Drottning Morga. Men trots att Lima till slut fick reda på sanningen om Masato Sanjouin fortsatte hon ändå älska honom. Detta ledde till att Neflite, som äntligen insåg hur stark kärlekens makt kan vara, också förälskade sig i henne och byte sida. Dock blir han snart mördad av Zoisite och hennes demoniska soldater. Han dör i Limas armar. Neflite deltog i förstörelsen av Månkungadömet.

Zoisite[17][redigera | redigera wikitext]

Zoisite
ゾイサイト
(Zoisaito)
Svensk röstSanna Ekman
Information
HårfärgBlont
Ålderc:a 16 -17
Magiska krafterEnergi attacker
Magiska förmågor
Levitation

I den svenska och engelska dubbningen är Zoisite en kvinna, men i originalversionen är Zoisite en man. Zoisite har ett förhållande med Lord Kunta. Han hjälpte alltid Zoisite när hon hamnade i situationer som hon inte klarade av själv. Efter att ha lyckats med sin plan att göra sig av med Neflite tog Zoisite över jobbet att finna Silverkristallen. Neflite hade i sin ägo haft den Svarta Kristallen, som kunde användas i jakten på Silverkristallen. Nu var den Zoisites, som använde den till att lokalisera de sju Regnbågskristallerna. Dessa befann sig i kropparna på sex människor och en katt. När alla Regnbågskristallerna var samlade skulle Silverkristallen äntligen dyka upp, och det Mörka Kungariket skulle kunna ta över Jorden. Zoisite handlade ganska mycket på egen hand, förutom när hon hade Kunta med sig. Under en strid med Maskerade Rosen tappade Rosen sin mask, och Zoisite fick därmed reda på att han egentligen var Mamoru Chiba. Hon lockade Mamoru i en fälla och försökte döda honom, men Annie (som hade följt efter Mamoru) förvandlade sig till Sailor Moon och lyckades därmed stoppa Zoisite. Zoisite blir liksom Jedyte mördad av Morga och dör i Kuntas armar. Innan hon dör, ber hon att få dö på en vacker plats. Kunta såg till att hon blev omringad av blommor. Hon tackar Kunta innan hon sluter ögonen för gott. Zoisite deltog i förstörelsen av Månkungadömet.

Karaktären är uppkallad efter Zoisit.

Lord Kunta[redigera | redigera wikitext]

Kunta
クンツァイト
(Kuntsaito)
Svensk röstOlav F. Andersen
Information
HårfärgVitt
Ålderc:a 26
Magiska krafterEnergi svärd
Magiska förmågor
Interdimensionella krafter
Svärdsmästare
Kan absorbera energi
Levitation

Kunta[18] är Neflites rival och Zoisites älskade. Han är den farligaste av alla generalerna i Det Mörka Kungariket. Han är stark nog att slåss med alla månhjältinnorna ensam. Han hade ett förhållande med Zoisite och konspirerade ofta med henne. Efter Zoisites död svor han hämnd mot Sailor-hjältinnorna. Han lyckades kidnappa Mamoru och hjärntvättade honom. Efteråt förvandlades Mamoru till en ond version av sitt sanna jag, Prins Endymion av Jorden. För länge sedan hade han och Prinsessan Serenity av Månen (Annie / Sailor Moon) varit förälskade, men efter hjärntvättningen mindes han inte detta utan trodde istället att Sailor-hjältinnorna var hans fiender. Kunta litade aldrig helt på Endymion, men Drottning Morga tvingade dem att samarbeta med varandra. Mot slutet av serien hade Sailor Moon blivit ovän med de andra månhjältinnorna. Då tog Kunta chansen att erbjuda Sailor Moon att gå med i det Mörka Kungariket och lovade att hon skulle få vara med Mamoru om hon gav honom silverkristallen. Huruvida Kunta skulle hålla sin del av avtalet är upp till debatt. Sailor Moon försökte hela honom från hans ondska men han vägrade. Till slut försökte han döda Sailor Moon med en energikniv, men de slogs tillbaka på honom. I sin sista stund ropade Kunta till Zoisite att de snart skulle mötas igen på andra sidan. Lord Kunta deltog i förstörelsen av Månkungadömet.

Ale och Ann[redigera | redigera wikitext]

Ale och Ann[19][20] medverkar under den andra säsongen av animeserien. Det är två utomjordingar som är tillsammans med en "förälder" kallad Djävulsträdet. Eftersom Ale och Ann lever på energi använder de Cardians och samlar ihop mänsklig energi för de ska överleva.

Svarta Månen[redigera | redigera wikitext]

Skurkarna i större delen av den andra säsongen (Sailor Moon R).

Rubeus[21][redigera | redigera wikitext]

Wiseman[22][redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Linnea spelar Luna mot Sveriges egna Sailor Moon - PP3”. sverigesradio.se. Sveriges Radio. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4283&artikel=6370465. Läst 7 juni 2020. 
  2. ^ ”Usagi Tsukino”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2030/Usagi_Tsukino. Läst 11 juli 2019. 
  3. ^ ”Luna”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/5407/Luna. Läst 11 juli 2019. 
  4. ^ ”Chibiusa”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2827/Chibiusa. Läst 11 juli 2019. 
  5. ^ ”Ami Mizuno”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2366/Ami_Mizuno. Läst 11 juli 2019. 
  6. ^ ”Rei Hino”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2367/Rei_Hino. Läst 11 juli 2019. 
  7. ^ ”Makoto Kino”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2825/Makoto_Kino. Läst 11 juli 2019. 
  8. ^ ”Minako Aino”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2826/Minako_Aino. Läst 11 juli 2019. 
  9. ^ ”Artemis”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/5408/Artemis. Läst 11 juli 2019. 
  10. ^ ”Setsuna Meiou”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2828/Setsuna_Meiou. Läst 11 juli 2019. 
  11. ^ ”Haruka Tenou”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2830/Haruka_Tenou. Läst 11 juli 2019. 
  12. ^ ”Michiru Kaiou”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2829/Michiru_Kaiou. Läst 11 juli 2019. 
  13. ^ ”Hotaru Tomoe”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/2875/Hotaru_Tomoe. Läst 11 juli 2019. 
  14. ^ ”Queen Beryl”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8511/Queen_Beryl. Läst 11 juli 2019. 
  15. ^ ”Jadeite”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8512/Jadeite. Läst 11 juli 2019. 
  16. ^ ”Nephrite”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8513/Nephrite. Läst 11 juli 2019. 
  17. ^ ”Zoisite”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8514/Zoisite. Läst 11 juli 2019. 
  18. ^ ”Kunzite”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8515/Kunzite. Läst 11 juli 2019. 
  19. ^ ”Ail”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8913/Ail. Läst 11 juli 2019. 
  20. ^ ”Ann”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8914/Ann. Läst 11 juli 2019. 
  21. ^ ”Crimson Rubeus”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8882/Crimson_Rubeus. Läst 6 augusti 2019. 
  22. ^ ”Wiseman”. MyAnimeList.net. https://myanimelist.net/character/8899/Wiseman. Läst 6 augusti 2019.