Saints Row 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Saints Row 2
Originaltitel Saints Row 2
År 2008
Utvecklare Volition Inc
Utgivare THQ
Genre action/äventyr
Antal spelare singleplayer, multiplayer
Format Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360
Spelserie
Spelserie Saints Row
Föregångare Saints Row
Uppföljare Saints Row: The Third
Åldersrekommendation
ACB MA15+
ESRB M
PEGI 18+
Datorspelsportalen

Saints Row 2 är ett third-person shooter/action-äventyrsspel från 2008 utvecklat av Volition Inc.

Spelet är uppföljaren till Saints Row och utspelar sig i staden Stillwater. Det utspelar sig många år sedan du blev förrådd av din gamla boss Julius Little, som ville ha Stillwater för sig själv. Din resa börjar med att du vaknar upp på ett fängelsesjukhus. Allt i Stillwater som du tagit över åt The Saints är nu övertaget av andra gäng. Ta kontroll över nya vapen och fordon som exempelvis motorsågar, miniguns, pansarbilar, privatflygplan och motorcyklar. Skaffa respekt och erövra gatorna i Stillwater.

Saints Row 2 har överlag fått bra recensioner/omdömen. Spelet såldes sin första månad i 400.000 exemplar, och i september 2010 var siffran uppe i 3,4 miljoner. 2011-11-18 släpptes uppföljaren Saints Row: The Third som är det tredje spelet i Saints Row serien.

Story[redigera | redigera wikitext]

Berättelsen kretsar kring din karaktär. Efter att ha vaknat upp från en koma orsakad av en explosion på en yacht i förra spelet. Du upptäcker att du är på ett fängelse. Du möter Carlos, en medlem i 3rd Street Saints, ditt gäng. Ni flyr från fängelset och upptäcker att medan du låg i koma så har allt förändrats. Ultor, ett stort företag har tagit över hela Stilwater. Nya gäng har dykt upp och tagit över ditt gamla territorium.

När du har tagit dig till fastlandet så får du reda på att en av dina gängmedlemmar, Johnny Gat kommer att bli avrättad. Efter att ha räddat honom så bygger du upp ditt gäng igen. Med Gat som andreman så blir Carlos och två nya medlemmar, Pierce och Shaundi utnämnda till löjtnanter för gänget.

Storyn delar sig upp i tre delar, i valfri ordning. Det har släppts nerladdningsbart material till spelet, med bland annat expansion packs och möjligheter till att köpa nya kläder/skaffa mer tatueringar.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]