Saints Row 2

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Saints Row 2
Originaltitel Saints Row 2
År 2008
Utvecklare Volition Inc
Utgivare THQ
Genre action/äventyr
Antal spelare singleplayer, multiplayer
Format Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360
Spelserie
Spelserie Saints Row
Föregångare Saints Row
Uppföljare Saints Row: The Third
Åldersrekommendation
ACB MA15+
ESRB M
PEGI 18+
Datorspelsportalen

Saints Row 2 är ett third-person shooter/action-äventyrsspel från 2008,och som utvecklats av Volition Inc.

Spelet är uppföljaren till Saints Row och utspelar sig i staden Stillwater. Det utspelar sig många år efter att du blev förrådd av din gamla boss Julius Little, som ville ha Stillwater för sig själv. Din resa börjar med att du vaknar upp på ett fängelsesjukhus. Allt i Stillwater som du tagit över åt The Saints,har nu istället övertagits av andra gäng. Ta kontroll över nya vapen och fordon som exempelvis motorsågar,mini guns,pansarbilar,privatflygplan och motorcyklar. Vinn respekt och erövra gatorna i Stillwater.

Saints Row 2 har överlag fått bra recensioner/omdömen. Spelet såldes under sin första månad i 400.000 exemplar, och i september 2010 var siffran uppe i 3,4 miljoner. 2011-11-18 släpptes uppföljaren Saints Row: The Third som är det tredje spelet i Saints Row-serien.

Story[redigera | redigera wikitext]

Berättelsen kretsar kring karaktären som spelas av dig, och inleds med uppvaknandet ur en koma,vilken orsakats av en explosion ombord på en yacht i förra spelet. Du upptäcker nu att du är på ett fängelsesjukhus. Där möter du sedan Carlos, en medlem i 3rd Street Saints, dvs ditt f.d. gäng. Tillsammans så lyckas ni fly ifrån fängelset. Ni upptäcker senare att,medans du låg i koma,så har allt förändrats. Nu så har Ultor, ett stort företag,tagit över hela Stillwater. Dessutom så har nya gäng dykt upp och tagit över ditt gamla territorium.

När du senare tagit dig till fastlandet så får du reda på att en av dina gängmedlemmar, Johnny Gat,har dömts till döden. Du lyckas dock rädda honom,och därefter så bygger ni upp ert gäng igen. Gat utses till andreman,medans Carlos och två nya medlemmar, Pierce och Shaundi,utnämns till löjtnanter för gänget.

Storyn förgrenar sig i tre delar,vilka väljs i valfri ordning. Det har släppts nerladdningsbart material till spelet, med bland annat expansion packs och möjligheter att köpa nya kläder/skaffa mer tatueringar.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]