Hoppa till innehållet

Sanningen om Marika

Från Wikipedia
Sanningen om Marika
LandSverige
Sändning
OriginalkanalSVT2
IMDb
Redigera Wikidata

Sanningen om Marika var en medieproduktion av SVT i samarbete med The Company P, som ägde rum under hösten 2007. Sanningen om Marika skapades av Daniel Lägersten och var dels en TV-serie i regi av Martin Schmidt efter ett manus av Anders Weidemann och dels ett verklighetsspel skrivet av Martin Ericsson där tittarna inbjöds att delta i spaningsarbetet.

Serien vann en iEmmy i Cannes i april 2008 i kategorin Outstanding Interactive TV Service[1], ett pris som inte delats ut sedan dess.[2]. Därefter följde fler priser och utmärkelser; International AIB Awardswinner of the category Most Creative Specialist in AIB 2008, Sime AwardsBest Online Entertainment, SP AwardsMobile game Furiae was awarded with a Silver Pocket Award. Sanningen om Marika var också nominerat till INPUT 2008 och Prix Europa i två kategorier, för bästa dramaserie och bästa crossmedia produktion.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ SVT Text, 9 april 2008
  2. ^ ”iEmmy webbplats”. Arkiverad från originalet den 5 december 2007. https://web.archive.org/web/20071205001705/http://www.iemmys.tv/awards_previous.aspx. Läst 3 maj 2011. 

Se även[redigera | redigera wikitext]

Maskspel (projekt)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]