Segulah

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Segulah Advisor AB
Typinvestmentbolag
HuvudkontorStockholm, Sweden
NyckelpersonerGabriel Urwitz
Historia
Grundat1994
Övrigt
WebbplatsSegulah.se

Segulah är ett nordiskt private equity-investmentbolag vars fondkapital huvudsakligen kommer från internationella placerare av pensions- och donationskapital samt privata familjestiftelser.

Segulah grundades 1994 av Gabriel Urwitz och Anders Claesson och har sedan starten gjort 45+ förvärv och 100+ tilläggsförvärv.

Bland nuvarande innehav finns Gunnebo industrier, CCS Healthcare, Zengun och Semantix. Bland avyttrade innehav finns företaget SCAN COIN AB samt butikskedjorna Joy, Ordning & Reda, Handskmakar'n och Medstop.

Stöd till annan verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Segulah stöder stiftelsen EXPO, enligt Gabriel Urwitz, ordförande i Segulah, är det viktigt att stödja organisationer som arbetar mot rasism.[1].

Samarbete med högskolor och universitet[redigera | redigera wikitext]

Företaget är en av medlemmarna, benämnda Partners, i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram för företag som bidrar finansiellt till högskolan och nära samarbetar med den vad gäller forskning och utbildning.[2]

Skatteverket[redigera | redigera wikitext]

Efter granskning av Skatteverket 2012 upptaxerades flera ledande personer i Segulah med totalsumman 210 miljoner för 2007, 2008 och 2009. Detta för att företaget anser att personernas ersättning är inkomst av kapital, medan skatteverket ser det som lön och därmed anser att de skall betala ytterligare 30 procent i skatt på sin ersättning.[3]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/pressrelease/view/stiftelsen-expo-soeker-stoed-av-de-goda-krafterna-i-naeringslivet-293370
  2. ^ ”www.hhs.se - Näringsliv & samhälle, Handelshögskolans Partnerföretag”. http://www.hhs.se/se/BusinessAndSociety/Partnerprogrammet/Pages/Partnerf%C3%B6retag.aspx. Läst 28 juli 2014. 
  3. ^ http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/urwitz-skattesmall-45-miljoner-kronor_7755560.svd

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]