She Don't Know Me

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
She Don't Know Me
singel av Bon Jovi
Utgiven1984
GenreHårdrock
Längd4 min 2 sek
SkivaBon Jovi
SkivbolagPolygram Records
LåtskrivareMark Avsec
ProducentTony Bongiovi
Lance Quinn
Listposition#48 i USA
Singlar
Bon Jovi
Runaway She Don't Know Me
1984
Only Lonely
1985

She Don't Know Me är en låt av det amerikanska hårdrocksbandet Bon Jovi från deras första album Bon Jovi, 1984. Låten släpptes som andra singel från albumet 1984 och tog sig till en 48# på Billboard Hot 100.

Den är välkänd som den enda låten Bon Jovi någonsin släppt som inte är skriven av någon medlem i bandet. Låten är skriven av den amerikanska låt skrivaren Mark Avsec.

1980 så skrev och producerade Mark Avsec disco bandet LaFlavours första platta. Senare så signades Bon Jovi till samma skivbolag, Polygram, som LaFlavours. När Mark Avsec höll på att skriva en uppföljare åt LaFlavours ändrade bandet namn till Fair Warning och skrotade deras disco stämpel.

Samtidigt höll Polygram på att förbereda inför Bon Jovis debut platta. Ett beslut togs då att ta med "She Don't Know Me" på Bon Jovis platta istället för på Fair Warning. Skivbolaget tyckte att låten skulle bli en bra singel.

Låten spelades live mellan 1984 och 1985 men har aldrig spelats sen dess. På låten brukade Tico Torres spela ett trumsolo vilket gjort låten över åtta minuter lång. Ingen i Bon Jovi är särskild förtjust i låten och när Tico Torres fick frågan om bandet tänkte spela gammalt material igen 2007 så svarade han att om det fanns en låt bandet aldrig skulle spela igen så var det "She Don't Know Me."