Shugo Chara!

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Shugo Chara! är en japansk mangaserie som senare även utvecklats till en animeserie. Mangan har getts ut sedan 2006; animen sändes i Japan mellan hösten 2007 och våren 2010.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Varje barn har ett ägg i sitt hjärta, osynligt i första, ett ägg för de som vill bli egenföretagare i sina drömmar. Hjältinnan i berättelsen, Amu Hinamori, är en student vid Seiyo Elementary. Vid en första anblick, ser hennes klasskamrater henne som "cool och kryddig" och rykten spekulerar om hennes privatliv. Dock är hennes riktiga personlighet som en mycket blyg tjej som har svårt att visa sin sanna personlighet. En natt, önskar Amu modet att visa sin "riktiga" jag, och nästa morgon hittar hon tre färgglada ägg röd, blå och grön i sin säng. Först är hon rädd, men sedan inser hon att hon måste verkligen ha velat byta. Dessa ägg kläcks i tre Guardian Characters: Ran, Miki, och Su. Guardian Characters stöder Amu i att upptäcka vem hon verkligen är och hjälpa till att uppfylla Amus drömmar. Amus liv blir mycket mer komplicerat när hon kämpar för att hantera sin "riktiga" jag och Seiyo Elementarys Royal Guardians, som rekryterar Amu som Jokern för att söka efter X Ägg, korrumperade former av människors drömmar.

Samtidigt är Easter bolagets utvinna människors ägg på jakt efter ett speciellt ägg kallat embryot. Embryot tros ge någon önskan att den som vill ha det. Skapar dock processen X Ägg . Det beskrivs som ett helvitt ägg medan normala hjärtats ägg har ett gult hjärta och gula vingar på den.

Senare i serien födds ett fjärde ägg (gul) från Amu, innehåller detta ägg Guardian Character Dia. Hon har bara sett ett par gånger i serien, tills ungefär halvvägs till slutet, där hon var renat av X på henne, och sedan verkar i tider av tung kris, fungerar som Amus starkaste Guardian Character.