Skyltfönster

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Förr
Idag

Skyltfönster är ett fönster för presentation av varor eller tjänster. Skyltfönstret är att räkna som butikens ansikte utåt. Här presenteras varor och produkter på ett tilltalande och säljande sätt, allt för att fokusera på varan, kombinationer och dess användningsområde. Det är därför viktigt att skyltfönstret hålls uppdaterat, rent och snyggt så att förbipasserande ska fatta intresse för just dina varor eller produkter. Man har bara några få sekunder att fånga de förbipasserandes uppmärksamhet så kompositionen måste vara utförd på bästa sätt för att fånga intresse. Och det arbetet är det oftast en dekoratör som utför. Skyltning är inte samma sak som att ”pynta” i skyltfönstret. Det krävs kunskaper om färg, form, komposition och teknik för att få ett så bra resultat som möjligt.

Det är i lag reglerat, att alla butiker och företag måste visa prisuppgifter på de försäljningsvaror som visas i skyltfönster.[1] De specifika produktexemplar som syns i skyltfönster kallas vanligen skyltexemplar.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Prisinformationslagen”. Konsumentverket. http://www.konsumentverket.se/vart-arbete/lagar-och-regler/lagar/prisinformationslagen/. Läst 14 april 2015.