Snoddas (musikgrupp)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Snoddas
BakgrundLinköping, Sverige Sverige
År som aktiva–1994, 2009

Snoddas var ett svenskt punkband från Linköping, verksamt i början av 1990-talet, bildat av bland andra Lars Winnerbäck under dennes högstadietid. Det återuppstod tillfälligt 2009.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Gruppen spelade mest på fritidsgårdar och dylikt, men 1992 vann det lokalbandstävlingen "Rockkarusellen" och fick ge ut en CD. 1993 spelade bandet på Hultsfredsfestivalen.[1]

1994 splittrades bandet,[1] på grund av att Winnerbäck skulle börja studera i Kungälv. Bandet återförenades dock 2009 för att återigen uppträda på Hultsfredsfestivalen.[1]

Punkbandet Snoddas hann ge ut två kassetter och en CD-ep. Dessa är nu hett samlarmaterial på auktionssajter, där de går under klubban för uppemot tusen kronor styck. De övriga medlemmarna i gruppen var Staffan Palmberg, Tomas Öhman och Anders Johansson, som senare blivit känd som komiker och programledare, bland annat från Så funkar det och Anders och Måns.

Namnet "Snoddas" är taget från en restaurang belägen vid Vallarondellen i Linköping.[källa behövs]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b c] Hägred, Per (9 juli 2009). ”Tillbaka där det en gång började | Musik | Expressen”. expressen.se. https://www.expressen.se/noje/recensioner/musik/tillbaka-dar-det-en-gang-borjade/. Läst 24 juli 2018.