Svenskt Projektforum

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Svenskt Projektforum är en svensk ideell förening för projektledare och projektintensiva verksamheter, grundad 1968.

Svenskt Projektforum har tre huvudsakliga verksamhetsområden; program och evenemang, certifiering av projektledarkompetens samt kommunikation med egen tidning och webb. Föreningen har sedan 2008 delat ut priset Årets Projektledarbok.

Programverksamheten innebär ett flertal mindre seminarier och ett par större konferenser. På våren genomförs Projektverktygsdagen där marknadens större leverantörer av system eller modeller för att stödja projektarbetet med datorapplikationer eller metoder visar upp sig med workshops där kunder eller användare redovisar sina erfarenheter. På hösten genomförs Projektforum som är en konferens under två dagar där deltagare får möjlighet att ta del av nya kunskaper och erfarenheter från aktuella projekt.

Certifieringsverksamheten innebär en granskning av projektledares självutvärdering enligt ett system från International Project Management Association, IPMA. Certifieringen bygger på tre kompetensområden; teoretisk kunskap om projektledning, praktisk erfarenhet av att leda projekt och den personliga beteendet som ledare. Certifiering kan göras på fyra olika nivåer beroende av antalet års erfarenhet av projektledning. Resultatet är ett internationellt certifikat som gäller under fem år.

Kommunikationsverksamheten innebär utgivning av tidningen Projektvärlden fyra gånger per år, och en webbnärvaro med webbplats och ett flertal sociala medier såsom Twitter, Facebook och LinkedIn.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]