Svenskt Vatten

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Svenskt Vatten är en branschorganisation bildad 1962 (Då under namnet Svenska vatten- och avloppsverkföreningen, VAV) som företräder Sveriges kommunala vattentjänstföretag.[1]

Deras vision är: "Friskt dricksvatten, rena sjöar och hav och tillgång till långsiktigt hållbara vattentjänster” och de jobbar för att stärka vattentjänstverksamhetens position i samhället.

Svenskt Vatten samlar in och bearbetar information, startar upp och genomför utredningar, stödjer forsknings- och utvecklingsarbeten samt arbetar fram råd och anvisningar. Alla resultat presenteras i publikationer samt vid kurser och seminarier. De sprider kunskap och nyheter till medlemmar genom medlemsdagar, seminarier, nyhetsbrev, webbplats och tidningen Svenskt Vatten som kommer ut med sex nummer per år. En viktig del av deras arbete är opinionsbildning och påverkansarbete. Därför kommunicerar de med politiker, myndigheter och andra organisationer så att de tar hänsyn till vattentjänstföretagens roll när de tar beslut som påverkar branschen. Svenskt Vatten Utveckling, SVU, är kommunernas eget forskningsprogram där alla resultat presenteras i rapporter och vid seminarier.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "Om Svenskt Vatten", svensktvatten.se. Läst den 4 augusti 2012.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]