Swedish Bikini Team

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Swedish Bikini Team var en grupp fotomodeller som figurerade i en ölreklam för Old Milwaukee i USA 1988. Det var då en blandning av kanadensiska och amerikanska tjejer med danskklingande namn och blonda peruker som kallades Swedish Bikini Team. Reklamen slog igenom stort i USA och höll i sig till 1991 och the Swedish Bikini Team blev ett begrepp.

Det svenska teamet[redigera | redigera wikitext]

1998 kom en amerikansk-svensk kille på idén att skapa ett riktigt svenskt bikiniteam och åkte till Sverige för att hitta några riktiga svenska bikinitjejer. Gruppen bestod då av sex tjejer som på sitt första uppdrag fotade en bikinikalender med bilderna tagna i svensk skärgårdsmiljö. Detta blev en försäljningssuccé i USA och Swedish Bikini Team blev återigen känt över USA. Tjejerna har besökt rikstäckande TV och radioprogram i både Sverige och USA, bland annat The Howard Stern Show. Sedan år 2003 är varumärket The Swedish Bikini Team svenskägt. Teamet har turnerat världen runt som modeller och med sin showproduktion.

Film[redigera | redigera wikitext]

Det har även gjorts en Hollywoodfilm[förtydliga] om teamet som då spelar actionhjältar med amerikanska skådespelare i rollerna.