Mall:Privatperson

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Mall:PP)

Hej! Det är bra att du vill bidra till Wikipedia! Det är dock viktigt att artiklarna uppfyller Wikipedias relevanskriterier för personer. Den artikel du skrivit verkar handla om en privatperson, utan tillräcklig relevans för Wikipedia. För att en person ska vara relevant för Wikipedia krävs det att det är en person som är känd, har en viss position, är allmänt omskriven eller på annat sätt relevant. Om man inte faller in under dylika kriterier ska man inte finnas med på Wikipedia, hur trevlig och förträfflig man än är. Den text du skrivit kommer nu att granskas, och eventuellt även raderas. Du är dock välkommen att skriva i andra artiklar!

[visa] [redigera] [rensa sidcachen]

Dokumentation


Användning[redigera wikitext]

Som ett meddelande till användare som skapat artiklar om icke relevanta personer, till exempel en kompis, en lärare eller sig själva. Mallen tillåter en parameter med länk till den skapade artikeln

{{Privatperson|Artikelns namn}}

Mallen innehåller inte det standardiserade formatet på användarmallar, då den skall efterlikna ett personligt meddelande och syftar till att uppmuntra användaren att skriva på Wikipedia, men bör upplysas om relevanskriteriekravet gällande personer.

Mallen kan med fördel substas: {{Subst:Privatperson|Artikelns namn}} Resultatet av en susbstning är att det inte framgår att det är en mall. Klickar man på "Redigera" och ser vad som skrivits på sidan kommer man inte att se {{privatperson}}, utan man kommer att se texten som mallen genererat.

Omdirigering[redigera wikitext]

Mallarna:

  • Mall:PP
  • Mall:pp
omdirigeras hit