The Flintstones (film)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Flintstones
GenreFamiljefilm/komedi
RegissörBrian Levant
ProducentBruce Cohen
ManusTom S. Parker
Jim Jennewein
Steven E. de Souza
Baserad påFamiljen Flinta av
Hanna-Barbera Productions
SkådespelareJohn Goodman, Rick Moranis, Elizabeth Perkins, Rosie O'Donnell
OriginalmusikDavid Newman
ProduktionsbolagAmblin Entertainment
DistributionUniversal Studios
PremiärUSA 27 maj 1994 (USA)
Speltid91 minuter
LandUSA
Språkengelska
Intäkter341 600 000 amerikansk dollar
UppföljareFamiljen Flinta i Viva Rock Vegas
IMDb SFDb Elonet

The Flintstones är en amerikansk komedifilm som hade biopremiär i USA den 27 maj 1994[1], och är baserad på den tecknade TV-serien Familjen Flinta. Filmen är regisserad av Brian Levant.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den mycket onde chefen Cliff Vandercave (Kyle MacLachlan) på Skiffer & Company tänker, tillsammans med sin sekreterare miss Sharon Stone (Halle Berry), se till så att han tjänar en förmögenhet. Men innan han kan sätta sin plan i verket behöver han skaffa sig en ny vicedirektör vid sitt omtyckta stenbrott.

På samma stenbrott jobbar ingen mindre än Fred Flinta (Goodman), en medelålders lat, inkompetent, men godhjärtad man, och hans kompis Barney Granit (Moranis). Alla arbetarna på stenbrottet får sedan chansen att bli antagen som vicedirektör, bara de blir bäst på intagningsprovet.

Eftersom Fred har hjälpt Barney och hans fru Betty (O'Donnell) med pengar för att kunna adoptera ett barn, så vill Barney hemskt gärna återgälda detta på något sätt. Så när Barney upptäcker att det inte gick så bra för Fred på intagningsprovet bestämmer han sig för att byta formulär, så att Fred får hans och han får Freds.

Tack vare detta så blir Fred antagen som vicedirektör i företaget, men det blir ingen dans på rosor. För att sätta sina onda planer i verket ser Cliff och hans sekreterare till så att Fred lyckas avskeda nästan hela arbetarkåren, plus sin allra bäste vän Barney.

Därefter börjar en lång resa för Fred där hans vänskap med Barney, hans relation med sin familj och hans förtroende bland arbetskamraterna sätts på spel.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”The Flintstones” (på engelska). Box Office Mojo. 27 maj 1989. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=flintstones.htm. Läst 7 september 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]