The Graveyard

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Graveyard
Studioalbum av King Diamond
Utgivning 1996
Inspelat Dallas Sound Lab, USA
Genre Heavy Metal, Black Metal
Längd 61:11
Skivbolag Metal Blade
Producent King Diamond, Andy La Rocque & Tim Kimsey
King Diamond-kronologi
The Spider's Lullabye

(1995)

The Graveyard

(1996)

Voodoo

(1998)

The Graveyard är ett konceptalbum av den danske artisten King Diamond, utgivet 1996 på skivbolaget Metal Blade.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

I denna berättelse är Kings rollfigur medarbetare för en krokig, pervers och omoralisk borgmästare, borgmästare McKenzie. En natt upptäcker Kings karaktär sin chef antasta sin dotter, Lucy. Kungen håller inte tyst om detta, men borgmästaren vittnar om att Kings karaktär är galen och får honom inlåst i Black Hill Sanitarium. Efter år av att vara där, ser kung sin chans att fly och tar den. Nu mentalt förstörd, går kings karaktär on på den lokala kyrkogården för att dölja från polisen. på kyrkogården planerar han sin hämnd mot borgmästare McKenzie och dödar människor som passerar genom kyrkogården på natten. Kings karaktär är besatt ett rykte att om du dör i en kyrkogård och förlorat ditt huvud så kan inte själen inte fly och den lever för evigt i ditt huvud. Med detta i bakhuvudet, kidnappar han Lucy McKenzie, borgmästarens dotter och kallar borgmästaren ut till kyrkogården för att spela ett spel. Borgmästare McKenzie anländer efter King skickar ett brev till honom. Innan han anländer begraver King en sovande Lucy i en av sju tomma gravar, på gravstenarna står det "Lucy FOREVER".

King avslöjar så småningom själv för borgmästaren och slår honom och sätter ögonbindlar honom. När han återfår medvetandet, ger King honom en spade och säger åt honom att gräva upp sin dotter. Det finns sju högar, och han kommer att ha tre gissningar eller han ska döda dem båda. Borgmästaren får den tredje gissning rätt, men King slår honom medvetslös ytterligare en gång och binder honom till en gravsten.

Medan borgmästaren sakta återfår medvetandet, gräver King upp Lucy och tar henne ur kistan medan han börjar att tortera borgmästaren. Till Kings förvåning drar Lucy i en sladd som skickar krossat glas från en trasig kapell fönster ner på King och halshugger honom. Legenden han var besatt av visar sig vara sant, som hans levande huvud lockar Lucy inte lämna honom när hon går iväg med hennes pappa. Till sin lättnad, tar Lucy kings huvud och sätter det i hennes ryggsäck, lovar att säga "Inte ett ord till pappa". Så King kan skydda henne från pappa för alltid.

Låtlista[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Kompositör Längd
1. The Graveyard   King Diamond 1:22
2. Black Hill Sanitarium   King Diamond, Andy LaRocque 4:28
3. Waiting   King Diamond 4:26
4. Heads on the Wall   King Diamond, Andy LaRocque 6:20
5. Whispers   King Diamond, Andy LaRocque 0:31
6. I'm Not a Stranger   King Diamond 4:03
7. Digging Graves   King Diamond 6:56
8. Meet Me at Midnight   King Diamond, Andy LaRocque 4:46
9. Sleep Tight Little Baby   King Diamond 5:38
10. Daddy   King Diamond 3:22
11. Trick or Treat   King Diamond 5:09
12. Up From the Grave   King Diamond 3:18
13. I Am   King Diamond 5:50
14. Lucy Forever   King Diamond, Andy LaRocque 4:56


Medverkande[redigera | redigera wikitext]