The One With the Sonogram at the End

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Vänner säsong ett
september 1994 - maj 1995
Lista över vänneravsnitt

Avsnitt:

 1. The Pilot
 2. The One With the Sonogram at the End
 3. The One With The Thumb
 4. The One With George Stephanopoulos
 5. The One With The East German Laundry Detergent
 6. The One With The Butt
 7. The One with the Blackout
 8. The One Where Nana Dies Twice
 9. The One Where Underdog Gets Away
 10. The One With The Monkey
 11. The One With Mrs. Bing
 12. The One With The Dozen Lasagnas
 13. The One With The Boobies
 14. The One With The Candy Hearts
 15. The One With The Stoned Guy
 16. The One With Two Parts, Part One
 17. The One With Two Parts, Part Two
 18. The One With All The Poker
 19. The One Where The Monkey Gets Away
 20. The One With The Evil Orthodontist
 21. The One With The Fake Monica
 22. The One With The Ick Factor
 23. The One With The Birth
 24. The One Where Rachel Finds Out

The One With The Sonogram At The End och på svenska Den Där Med ett Sonogram i Slutet[1] är det andra avsnittet på den första säsongen av den populära amerikanska sitcom/komedi-TV-serien Vänner (eng. Friends).

Avsnittet sändes första gången 29 september 1994. Manuset skrevs av Marta Kauffman & David Crane. Avsnittet regisserades av James Burrows

Handling[redigera | redigera wikitext]

Ross ex-fru Carol besöker honom på museet där han jobbar och berättar för honom att hon är gravid. Ross går på ultraljudsundersökningen med Carols nya lesbiska partner Susan. De blir osams över vilket namn de ska ge barnet. Ross tycker att eftersom han är pappan så borde barnet få hans efternamn. Carol vill att barnets efternamn ska vara Willick som henne och Susan vill att de ska ha hennes efternamn vilket är Bunch. Men bråket slutar när de alla får se barnet på ultraljudet.

Monica känner sig stressad när hennes föräldrar ska komma över på middag, för hon känner att de favoriserar Ross. "Han är prinsen", förklarar hon för sin vänner. "De verkar ha haft någon ceremoni innan jag var född". Hon blir ännu mer upprörd när Rachel - som planerar att lämna tillbaka sin förlovningsring till sin förre fästman Barry - tappar ringen i lasagnen hon har gjort till sina föräldrar.

Judy och Jack Geller kommer på middag, där Ross avslöjar varför han skiljde sig från Carol, och att hon nu är gravid. Jack och Judy blir väldigt upprörda - på Monica, för att de inte berättat det för dem.

Rachel besöker Barry på sin tandläkarmottagning - där han avslöjar att han var på deras bröllopsresa tillsammans med Mindy Hunter, Rachels brudtärna.

I slutet av avsnittet ser alla på Ross barns ultraljudsundersökning. Phoebe tycker barnet ser ut som en gammal potatis och Monica börjar gråta för att hon förstår att hon kommer att bli moster. Joey kan inte bestämma vad han egentligen ska se på och Chandler tycker det ser ut som att det ska attackera Enterprise.

Handlingsutveckling[redigera | redigera wikitext]

Det är första gången i serien som det omnämns att Phoebe är en tvilling. Gunther dyker upp för första gången på caféet Central Perk, men han har ännu inte fått någon replik. Ugly Naked Guy nämns för första gången.

Kuriosa[redigera | redigera wikitext]

I slutscenen, säger Rachel åt Mindy att hon hoppas Mindys barn får hennes gamla näsa. Det ironiska är att Jennifer Grey, en skådespelerska som är känd för att ha gjort en misslyckad näsoperation efter hon blivit känd, skulle spela Mindy senare i säsongen.

I det här avsnittet så spelas Carol av Anita Barone. Nästa gång hon dyker upp spelas hon av Jane Sibbett. Barone tog rollen, och spelade in det här avsnittet innan hon visste att hennes roll bara skulle vara en återkommande karaktär och inte en permanent. När hon fick veta detta så slutade hon. Sibbett tog då över rollen.

Citat[redigera | redigera wikitext]

 • Chandler: Euw,euw,euw, ugly naked guy's got a thigh master!
 • Ross: (Till Carol) You look great. I hate that.
 • Jack Geller: I'm not going to tell you what they spent on that wedding. But 40 thousand dollars is a lot of money.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 9 oktober 2007. https://web.archive.org/web/20071009030548/http://www.apartment20.com/friends/avsnitten/svenskaavsnittsnamnen.htm. Läst 12 juni 2007.