The Other Guys

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Other Guys
GenreAction, komedi
RegissörAdam McKay
ProducentAdam McKay
Will Ferrell
Jimmy Miller
Patrick Crowley
ManusChris Henchy
Adam McKay
SkådespelareWill Ferrell
Mark Wahlberg
Eva Mendes
Samuel L. Jackson
Dwayne Johnson
Steve Coogan
Michael Keaton
OriginalmusikJon Brion
KlippningBrent White
ProduktionsbolagGary Sanchez Productions
Mosaic Media Group
DistributionColumbia Pictures
Premiär6 augusti 2010 (USA)
8 oktober 2010 (Sverige)
Speltid107 minuter
Språkengelska
Budget100 miljoner dollar[1]
Intäkter140 052 947[2]
IMDb SFDb Elonet

The Other Guys är en komedifilm från 2010 som är regisserad av Adam McKay. Will Ferrell och Mark Wahlberg har huvudrollerna i filmen, men även Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Eva Mendes, Steve Coogan och Ray Stevenson medverkar.[3] Filmen hade premiär i USA den 6 augusti 2010,[4][5][6] och i Sverige den 8 oktober 2010.[7] Det är den fjärde filmen som Ferrell och McKay samarbetar i, efter filmerna Anchorman (2004), Talladega Nights (2006) och Step Brothers (2008).

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Polisdetektiverna Danson (Dwayne Johnson) och Highsmith (Samuel L. Jackson) jagar en grupp brottslingar i en Cadillac. Efter en kort eldstrid som resulterar i att huven på Highsmith's bil blir blåst in i vindrutan, kraschar de två av misstag in i sidan på en dubbeldäckad buss. Danson kör den på jakt efter brottslingarna och avfyrar skickligt slangbellor som motar bilen ut på andra sidan av bussen (med Highsmith skjutandes hela tiden) och poliserna kraschar slutligen in i Trump Tower, oförklarligt överlevandes. Brottslingarna lyckas för en stund komma undan, tills polisens backup snabbt dyker upp och arresterar dem.

Detektiv Allen Gamble (Will Ferrell) är en kriminalteknisk revisor som är mer intresserad av pappersarbete än att arbeta på gatorna, men som även dyrkar kollegorna Danson och Highsmith. Detektiv Terry Hoitz (Mark Wahlberg) har fastnat med Allen som partner de senaste sju åren. Detta ända sedan han råkade skjuta baseballstjärnan Derek Jeter under World Series. Allen och Hoitz får ingen respekt från de andra officerarna, som lurar Allen att avlossa sin pistol på kontoret. Allen får därefter byta ut sin tjänstepistol mot en pistol av trä som straff. Under en tjuvjakt efter en grupp professionella bankrånare, dör Danson och Highsmith när de hoppar från en 20-våningsbyggnad och landar på trottoaren, oförklarligt överens om att sikta på några buskar som inte finns i närheten.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]