Thunder Road

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Born to Run
Singel av Bruce Springsteen
Från albumet ''Born to Run''
Utgiven 25 augusti 1975
Inspelad 1975
Genre Rock
Folk Rock
Längd 4:49
Skiva Born To Run
Skivbolag Columbia Records
Låtskrivare Bruce Springsteen
Producent Bruce Springsteen
Jon Landau
Album
Born to Run
Thunder Road
(1)
Tenth Avenue Freeze-Out
(2)

Thunder Road är öppningsspåret på Bruce Springsteens album Born to Run. Det är en kärlekssång till den fiktiva Mary. Springsteen sjunger om hur hon dansar på verandan och samtidigt uppmanar henne att släppa taget om det som har varit och om att det är deras sista chans tillsamman – "one last chance to make it real" – vilket är ett vanligt ämne på Born to run-skivan.

Låten hette ursprungligen Wings för Wheels och framfördes i en radiosänd konsert från Main Point i Philadelphia i februari 1975. Konserten finns på skivan Live at the Main Point som släppts i England men inte tillhör Springsteens officiella skivkatalog. Kvinnan i låten hette då Angelina och bilen som huvudpersonen kör i den versionen är en Oldsmobile 442.[1][2]

Enligt Springsteen finns det en uppföljare till den här låten. Det är låten The Promise på skivan 18 Tracks. Den låten är inte lika hoppfull, och handlar om drömmar som har krossats och förhoppningar som grusats.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Thunder road 1975-02-05. Springsteenlyrics. Läst 2013-06-27.
  2. ^ ”Bruce Springsteen: Live at the Main Point, 1975 – review”. The Guardian. http://www.guardian.co.uk/music/2011/dec/15/bruce-springsteen-main-point-review. Läst 2013-06-27.