Tinder

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Tinder
Logo-Tinder.svg
Tinders logotyp
Utvecklare IAC
Först släppt 12 september 2012
Utvecklingsstatus Aktiv
Operativsystem IOS, Android
Webbplats www.gotinder.com

Tinder är en platsbaserad dejtingapp (via Facebook) som underlättar kommunikation mellan ömsesidigt intresserade användare att chatta om de matchas. Det är en "swipe"-app där användare använder en svepande rörelse för att välja mellan bilder från andra användare. Om man drar åt höger på en bild, finns potentialen att man matchar med någon, men om man drar åt vänster på en bild fortsätter man till nästa användare.[1] Tinder finns tillgänglig för smartphones på både IOS samt Android.

Tinder Select[redigera | redigera wikitext]

I appen finns ett specialläge som Tinder kallar Tinder Select. För att få tillgång till detta läge krävs en inbjudan från Tinder, eller från en annan Tinder Select-medlem. Funktionen är avsedd för personer som anses speciellt "attraktiva", såsom VD:ar, supermodeller och andra inflytelserika, kända personer.[2]

Matchningsstrategier för män respektive kvinnor[redigera | redigera wikitext]

Enligt en undersökning gjord på Queen Mary University ser matchningsfrekvensen mycket olika ut för män respektive kvinnor: av de män som kvinnor väljer, är det 10% som väljer dem i retur. Av de kvinnor som män väljer, är intresset återgäldat i 0.6% av fallen. Detta tvingar in män i en strategi där de gillar de flesta kvinnor de ser i appen i hopp om att få åtminstone en enda respons. Kvinnor å sin sida blir allt kräsnare och mer selektiva, säkra i vetskapen om att de alltid får en respons.[3]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, Tinder (app), 20 maj 2016.

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Tinder review: a woman's perspective”. http://www.telegraph.co.uk/men/relationships/10317832/Tinder-review-a-womans-perspective.html. Läst 8 augusti 2016. 
  2. ^ Jordan Crook (8 mars 2017). ”Tinder Select is a secret, members-only version of the app”. Techcrunch. https://techcrunch.com/2017/03/07/tinder-select-is-a-secret-members-only-version-of-the-app/. Läst 8 mars 2017. 
  3. ^ ”How Tinder “Feedback Loop” Forces Men and Women into Extreme Strategies”. MIT Technology Review. https://www.technologyreview.com/s/601909/how-tinder-feedback-loop-forces-men-and-women-into-extreme-strategies/. Läst 15 juli 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]