Uppsala Politicesstuderande

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Uppsala Politicesstuderande (UPS) är en ideell studentförening vid Uppsala universitet för studenter som läser till en Politices kandidatexamen, Politices magisterexamen (sedan år 2007 borttagen som program i och med Bolognaprocessen) eller Politices masterexamen. Föreningens verksamhet och organisation kännetecknas från sina två uttalade syften: att alla föreningens medlemmar ska få en så bra utbildning som möjligt och att föreningen ska bygga kamratskap och skapa en god stämning mellan studenterna inom programmen.

Föreningen grundades år 1995 i samband med att Förvaltningslinjen ersattes av Politices magisterprogrammet. Föreningen bygger till en del på den tidigare studentföreningen Uppsala Förvaltningsstuderande (Uppför). I samband med att Politices magisterprogrammet ersattes av Politices kandidatprogrammet år 2007 döptes föreningen om från Uppsala Pol.Mag. Studerande till det nuvarande namnet.

Föreningen syftar till att främja medlemmarnas studier, studiesociala liv och kontakt med stat och näringsliv. Föreningen är organiserad i flertalet utskott som bedriver större delen av verksamheten.

Utskott[redigera | redigera wikitext]

UPS har nio olika utskott: Evenemangs- och kulturutskottet, Internationella utskottet, Kontaktutskottet, Polmagasinet, Kommunikations- och marknadsföringsutskottet, Sport- och aktivitetsutskottet, Utbildningsrådet, Masterutskottet samt Radioutskottet (Sen Lunch med PK). Utöver utskotten finns det även ämbeten kopplade till verksamheten; Insparksgeneralerna, Fotoämbetsperson, PolRiks-representant, Recentiorrepresentant, Spexämbetsperson, Valkommittén och Jämlikhetsansvariga.

Sen Lunch med PK[redigera | redigera wikitext]

Sen Lunch med PK är ett program vid Studentradion 98.9. Det startades år 2010 av Anna Emanuelsson, Anna Norell Bergendhal och Emma Samuelsson och sänder onsdagar klockan 18:00 på Studentradion 98.9 i Uppsala.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]