Användare:LA2-bot

Från Wikipedia

LA2-bot har inga stora planer, utan gör diverse små arbeten åt LA2.

Dagbok[redigera | redigera wikitext]

2 januari 2009: LA2-bot börjar experimentera med interwiki-länkar.

September 2008: Kategori:kvinnor respektive män läggs till i ett stort antal biografier.

12 juli 2008: Den 11 och 12 juli lades DEFAULTSORT in i flera artiklar, baserat på bot-ramverket Perlwikipedia och ett script av användare:Fluff. På grund av ett programfel i scriptet, råkade i några fall kategorier försvinna från artiklar. Det hände när flera kategorier räknades upp på samma textrad. Felet upptäcktes kl. 13 den 12 juli och en genomgång av tidigare gjorda redigeringar inleddes. De resulterande felen har spårats och rättats till.

9 okt 2007: För stunden är alla ISBN åtgärdade på svenska Wikipedia, liksom på estniska, danska, isländska, nynorska, bokmål och ryska. Frisiska, lettiska och litauiska åtgärdades manuellt. Färöiska, samiska och jiddisch har så få ISBN att det aldrig varit något problem. För finska, tyska och holländska Wikipedia har bot-status ännu inte erhållits.

8 okt 2007: Fram till klockan 07:20 åtgärdas bindestreck i drygt 500 artiklar, vilket är ungefär en tredjedel av alla artiklar där jag tror det behövs. Boten fungerar bra, men får vila över dagen. På kvällen ges den bot-status och fortsätter arbetet.

7 okt 2007: LA2-bot registreras och begär bot-status. Med pywikipediabot och replace.py används ISBN-statistiken för att sätta in bindestreck på rätt ställe i de ISBN-angivelser som saknar detta. Detta kan synas vara ett småfel som det knappt är värt att rätta till, men är en bra början för en bot. Resultatet blir prydligare.