Användare:RefDr

Från Wikipedia

Varför är jag här?[redigera | redigera wikitext]

Jag har tidigare gjort ett fåtal redigeringar på wikpedia då och då som oinloggad när jag upptäckt något som varit felaktigt, men skapade användaren "RefDr" i maj 2014 och började jobba mer aktivt med att skriva/redigera. Främsta anledningen till detta var att jag saknar mycket, främst på den svenska versionen av wikipedia. Många artiklar har dessutom behov av förbättringar och många saknar helt källcitering. Dessutom tycker jag att det är intressant att vara med att bidra; en skapande form som passar mig bra. Det är ju också så att det kan vara svårt att sluta när man håller på.

Vad gör jag här?[redigera | redigera wikitext]

Det jag började redigera/skriva om var den ryska ishockeyligan KHL och nära relaterade ämnen. Jag har även skrivit en del om Asia League Ice Hockey och Ukrainian Hockey Extra League då det inte fanns mycket skrivit om dessa. Jag räknar med att det finns tillräckligt (eller åtminstone fler) skribenter som jobbar med NHL och SHL. Av samma anledning försöker jag mest skriva på svenskspråkiga Wikipedia, även om jag även skriver en del på engelskspråkiga Wikipedia.

Man skulle väl kunna säga att jag har ett visst intresse för ishockey. Med intresse menar jag inte bara vilka som blir slutsegrare i respektive liga, utan vad som händer runt omkring, exempelvis när nya lag ansluter. Jag har insett att det är för tidskrävande av mig att hålla en aktuell laguppställning för varje lag i KHL. Den tiden har jag inte över, men om någon annan har det så får denne gärna göra det.

Det har även blivit lite sjöar, kyrkor och järnvägsstationer mm. som jag skapat/utökat/skrivit om. Överhuvudtaget så brukar jag försöka skriva om saker jag vet någonting om, eller stöter på i min vardag och själv undrar om. Jag försöker även fota lite objekt i min omgivning också, för att lägga in i befintliga artiklar eller en som jag skapar själv. Jag tar bara bilder med mobilen, inga guld-bilder, men jag tycker att artiklarna ser trevligare ut med en bild.