Uti vår hage (tecknad serie)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Uti vår hage är en svensk tecknad serie skapad av Krister Petersson som ett inslag i amatörserietecknartidningen Svenska Serier i början av 1980-talet. Serien togs upp av 91:an 1983 och publicerades där fram till december 2001. Med start den 5 december 2002 fick serien en egen tidning utgiven av Egmont Serieförlaget. Under en kort period publicerades den även i dagsstrippform som gästserie i Dagens Nyheter. Några kännetecken för serien är stor detaljrikedom i bilderna samt genomarbetade, komiska dialoger.

Serien handlar om Faló, en levnadskonstnär i 35-årsåldern med (alltför) höga tankar om sig själv och sin förträfflighet, som bor i småstaden Mjölhagen. Bland de mer framträdande bifigurerna kan nämnas Falós flickvän Yvette, hans bror Olaf, hans "rival" Konrad Bärnevik, grannarna Lydén och Stryp-Enok samt den gravt alkoholiserade Börje Phyllerin, även kallad "Fylle-Börje".

Serietidningen Uti vår hage[redigera | redigera wikitext]

Huvudserien Uti vår hage publiceras i form av nytecknade serier samt repriseringar av gamla serier. Utöver detta finns i innehållet ett antal biserier, ett korsord, samt insändarsidan "Tyckt å tänkt Uti vår hage".

Biserier:

Tidigare biserier:

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]