Vince Papale

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Vince Papale

Vincent Francis Papale, född 9 februari 1946 i Glenolden, Pennsylvania, är en tidigare amerikansk fotbollsspelare. Han spelade tre säsonger för Philadelphia Eagles i NFL efter två säsonger med Philadelphia Bell i World Football League.

1974 var Vince Papale med i en uttagning för WFL-laget Philadelphia Bell och han tog en plats i laget som wide receiver. Detta under en tid när han arbetade som vikarie på Interboro High School samt som bartender på Max's i Prospect Park. Genom spelet i Bells fick Papale en privat uttagning till NFL-laget Philadelphia Eagles som hölls av coachen Dick Vermeil.

Papale lyckades och blev som 30-åring den äldsta nybörjaren i NFL utan College-football-erfarenhet (bortsett från kickers). Han spelade wide receiver och special teams för Eagles mellan 1976 och 1978 och var med i 41 av 44 ordinarie matcher. Vince Papale utröstades till kapten för Special Teams linen av sina lagkamrater och blev "Man of the Year" i Eagles 1978. Supportrarna älskade honom för hans uppoffrande spel. Han tvingades sluta 1979 efter en axelskada.

Papale fick smeknamnet Rocky under hans tid med Eagles (efter Sylvester Stallone-filmen om Philadelphia-killen Rocky Balboa från 1976). Disney-filmen Invincible från 2006 handlar om hur Vince Papale kom med i Eagles. Papale spelas där av Mark Wahlberg.

Numera bor Vince Papale i Cherry Hill, New Jersey, med sin fru Janet och sina två barn Gabriella och Vincent.