Wikipedia:Malldjungeln

Från Wikipedia
Malldjungeln är täckt av en ogenomtränglig dimma av missriktad skaparglädje.

Söder om Bybrunnen, bortom stubträsket, ligger malldjungeln. Den kännetecknas av en rik flora och fauna med flertalet bisarra och utrotningshotade arter. Den är i princip obefolkad av Wikipedianer, bortsett från någon enstaka wikitomtepionjär som med machete försöker tukta den vildvuxna terrängen.

Malldjungeln täcks av kategoriträd som lägger en skyddande skugga över markvegetationen. Denna är känd för sin färgprakt och artrikedom och får sin näring från en tät klibbig dimma av missriktad skaparglädje. Vildvuxna källmallsblommor (de flesta av familjen citatus obskyricum) trängs här med enbent-kongolesisk-snookerpelar-stubbmalls-buskar. Gemensamt för dessa arter är att de är sköra och sannolikt inte skulle överleva i dagsljus. Ett stort antal arter är parasitiska; det är vanligt att man hittar gläntor där mallmossa tyngt ner och försvagat kategoriträden till den milda grad att de kollapsat.

De flesta djurarterna i malldjungeln är sengångare som genom ett naturens nyck lyckats överleva i skyddade och från varandra isolerade biotoper. Bland de människoätande arterna utmärker sig templatium navigatorium extravaganza och maximum syntaxi complexus. Den vilsne vandraren kommer även snabbt att överfallas av de blodtörstiga men populärkulturella djungelknotten (navigatio entertainum).

Arkeologiska lämningar[redigera | redigera wikitext]

Mitt i malldjungel ligger den förlorade tidens tempel. Legenden säger, att om man vid fullmåne lyssnar riktigt noga, kan man höra en stilla klagan. Det är själarna från de tusen och åter tusen wikipedianer som gått vilse i malldjungeln. Hör du dem?