Wikipedia:Projekt GLAM/Open Sources

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Open Sources Sätra Brunn är ett initiativ av Brunnsmuseet för att utveckla det digitalt tillgängliga kulturarvet. Initiativet ämnar att komplettera museets ordinarie verksamhet, och skapa förutsättningar för djupdykningar i de historiska källorna. Initiativets utgångspunkt är att alla kulturarvsinstitutioner oavsett storlek bör anamma ett arbetssätt som plockar upp minnen och material samt förmå att lämna ifrån sig resurser som får användas av andra. Genom att bidra till befintliga plattformar såsom Wikipedia och Wikimedia Commons så skapas förutsättningar för medskapande och vidarenyttjande.

Brunnsmuseet Sätra Brunn är ett ideellt arbetslivsmuseum med syfte att bevara och berätta om Sätra Brunns kulturarv. Sätra Brunn ligger i Sala kommun, Västmanlands län.

Välkommen   Delprojekt   Vad vi har gjort   Planering   Var med du också!
Brunnshack2022 logo normal static.png
#brunnshack2022 är ett kommande evenemang som äger rum den 9-11 september 2022. Evenemanget riktar sig till dig som vill vara med och demokratisera kulturarvet på platser med en spännande historia. Förutom Sätra brunn kan du även fördjupa dig i någon av våra svenska brunnsorter, brukssamhällen eller andra kulturhistoriska platser utanför de större städerna.

Besök projektsidan för #brunnshack2022