Wikipedia:Projekt alla platser-städning/att göra

Från Wikipedia
  1. Artiklar om floder och bergskedjor anger klimatdata. I de flesta fall torde dessa vara missvisande på grund av objektens utsträckning, och borde därför tas bort. (Klimatuppgifterna i Lsjbot-artiklar är av den arten att de nog bör tas bort generellt)
  2. Artiklar om fornlämningar är ofta substubbar, eftersom "fornlämning" är en såpass bred kategori att denna benämning i sig själv är rätt meningslös. Se t.ex. [1]
  3. Artiklar om objekt i det brittiska protektoratet på Cypern hävdar att orten ligger i "den sydöstra delen av landet". Troligen finns fler liknande formuleringar om områden utanför ett lands huvudsakliga landmassa.
  4. Administrativ indelning i länder där det finns olika typer av enheter på samma nivå. Finns problem redan på nivå 1 (t.ex. provinser/territorier i Kanada, departement/autonoma regioner i Nicaragua), men är kanske mer jobb att reda ut på lägre nivåer (t.ex. civil parishes i Storbritannien som kan ligga antingen på nivå 3 eller 4).
  5. Transkriberingsproblem från kyrilliska.
  6. Nederbördsdata, dvs regnmängder, är felaktiga i ett stort antal artiklar. (Detta är alltså ett separat problem från nr 1 ovan.)
  7. Kategori:Finlands öar (och Kanada fler?) diskuteras om de verkligen ska anses relevanta hur små de än är, eller om inte samlingsartiklar vore lämpligare [ifrågasatt uppgift]
  8. Kategori:Kanaler i Finland dåliga koordinater, dåliga namn och oftast utan iw till fiwp med bra täckning. Kan kanske handfixas?
  9. Kategori:Vattendrag i Finland många med dåliga koordinater och ofta svåra att fixa. (raderas med urskiljning?) Har märkt dem med dåliga koordinater+robotmall med {{Oprecis koordinatangivelse|Finland}} tillsvidare. Taxelson (diskussion) 21 december 2016 kl. 13.03 (CET)[svara]
  10. Kategori:Klippformationer i Finland. Uppfyller inte relevanskriterierna och förvirrande då de på -kivi som ligger på land vanligen avser flyttblock, vilket inte framgår av artiklarna. koordinaterna är dock bra. (raderas) Utfört
  11. Samma geografiska objekt med utsträckning, t.ex. träskmarker, förekommer som flera artiklar och förvirrande förgreningssidor.
  12. Geografiska objekt med stor utsträckning, t.ex. regioner i Kamerun, hanteras som punkter (med antal meter över havet och dominerande terräng).
  13. Namn på utländska språk skrivs normalt med kursiv stil, inte fet stil (i t.ex. regioner i Kamerun).
  14. Fel preposition när det handlar om vissa geografiska objekt som ligger en ö som också är juridiska entiteter (t.ex. Irland och Malta).
  15. Namn på bergspass som på originalspråket slutar på -Pass eller Pass, exempelvis Wolfgangpass, har inte försvenskats. Kategori:Bergspass i Schweiz, Kategori:Bergspass i Österrike, Kategori:Bergspass i Kanada etc.
  16. Bergspass-artiklarna i allmänhet innehåller en mängd oencyklopediska eller svårtolkade uppgifter och ett fåtal encyklopediska.
  17. En mängd mindre orter (bland annat i kategori:Orter i Katalonien) har onödigt långa särskiljningsled. Sannolikt är "ort" bättre än "kommunhuvudort".
  18. En mängd grensidor har endast länkar till två artiklar (ofta "kommunhuvudort" och "kommun", som i kategori:Orter i Katalonien) och inga ytterligare artikellänkningar på gång. Onödiga klick kan undvikas om sådana grensidor ersätts med topplänkar mellan två relaterade artiklar. Se även problemet med dubblettartiklar (exempel).$
  19. Ett relativt stort antal dublettartiklar har uppstått när robotskapade artiklar har tillkommit fast det redan finns manuellt skapade artiklar. Dessa artiklar bör slås samman.
  20. Olyckligt mallval för insjöar. mall:Insjöfakta vore bättre än geobox.
  21. Kategorin Bukter innehåller, förutom bukter, även vikar och fjordar. Antingen ska kategorin döpas om till något som är gemensamt för bukter, vikar och fjordar, eller också får man skapa nya kategorier, som Vikar i X-land och Fjordar i X-land och bryta ut dessa från kategorin Bukter.
  22. Kategorierna Berg och Kullar: Liknande problem som med Bukter. Kategorin Kullar innehåller också åsar och de är absolut inga kullar. Kanske skulle kategorin Berg vara tillräcklig även för kullar och åsar? När brödtexten innehåller ordet "åsar" bör dessa artiklar kategoriseras just som åsar och inte som kullar. Ett annat problem med det som i brödtexten skrivs som kullar är att de inte egentligen är kullar. Enligt Nationalencyklopedins ordbok: "rundad upphöjning av marken som sluttar åt alla sidor". Vid kontroller mot kartor visar det sig att många berg som av Lsjbot kallar "kullar" inte alls har denna rundade form.
  23. I ett antal länder finns felaktiga uppgifter om belägenhet för platser (orter, kullar, dalar, bergstoppar osv.) som ligger i närheten av en insjö (vanligtvis en rödlänkad sådan). Det står i dessa fall (över 1000 sådana) felaktigt att dalen, bergstoppen osv. ligger i en sjö, istället för i närheten av den.  Åtgärdat
  24. Marshallöarna har betraktats som ett territorium tillhörigt USA trots att det blev ett självständigt land 1986. Artiklarna behöver ändras.  Åtgärdat
  25. Samma problem som Marshallöarna finns i Mikronesiens federerade stater.
  26. På Island har alla lavafält kategoriserats som vulkaner, och därmed också som berg. Det finns två kategorier vulkaner på Island, dels "Vulkaner på Island", en icke robotskapad kategori som verkligen innehåller vulkaner, och så den robotskapade kategorin "Vulkaner i Island" med 157 "vulkaner", varav den stora merparten är lavafält. Några få artiklar handlar om "kratrar", som kan vara gamla rester av någon vulkan, som Kerið (krater i Island), eller vara en i sen tid uppkommen krater, som Surtur (krater i Island)Surtsey. Alla vulkaner bör finnas i samma kategori, och bland annat lavafält bör läggas någon annanstans, t.ex. som just lavafält.