Wikipedia:Projekt geografi/Distrikt/Scb 24 september

Från Wikipedia

Befolkningsstatistikens inriktning har hela tiden varit att publicera uppgifter om folkmängd per distrikt. Nu i elfte timmen har vi däremot blivit uppmärksammade om att den digitala karta som använts på Lantmäteriet för att skapa gränserna har haft vissa brister. Det medför att indelningen för vissa distrikt skiljer sig från församlingen trots att församlingsindelningen har varit oförändrad under hela perioden. Det medför att personer som faktiskt bor i ett distrikt blir redovisade som boende i ett granndistrikt.

Det anser vi inte är bra! Om inte dessa uppenbara kvalitetsbrister åtgärdas är min bedömning att vi inte kommer att publicera någon befolkningsstatistik för distrikt. Min förhoppning är därför att Lantmäteriet inom kort åtgärdar dessa brister, men jag vet inte om Lantmäteriet anser att det är ett problem som de kommer att åtgärda.

Med vänlig hälsning

Tomas Johansson | Utredare Enheten för befolkningsstatistik Avdelningen för befolkning och välfärd Statistiska centralbyrån 701 89 ÖREBRO Besöksadress: Klostergatan 23 019-17 64 26 www.scb.se