Wikipedia:Veckans tävling/Svenska traditioner/Delmoment 2

Från Wikipedia

Svenskspråkiga wikipedia är ju självklart wikipedian för de svenska traditionerna, och dessa bör vara fina! Ändå finns det flera exempel på artiklar där wikipedior på andra språk har bättre artiklar om svenska traditioner. Det finns tillochmed traditioner som inte existerar än, eller har väldigt undermåliga artiklar. Det ska denna tävling råda bot på! För mer information, se tävlingens huvudsida.

Under andra veckan på jullovet kommer alla deltagare tilldelas varsin artikelstub eller obefintlig artikel. Målet är att man skall utöka den artikeln så mycket som möjligt. Samma poängräkning gäller för den här delen som den förra. En omröstning kommer även ske. Alla deltagare kommer att rösta på den artikel man anser är bäst (notera att den längsta inte behöver vara bäst, utan den som man överhuvudtaget tycker har bäst språk, information osv.). Man får dock inte rösta på sin egen. Artikeln som fick flest röster tilldelas 200 poäng, övriga enligt lista:

1. 200 poäng 2. 150 poäng 3. 125 poäng 4. 100 poäng 5. 75 poäng 6. 50 poäng 7. 25 poäng

Ändras eventuellt efter antalet anmälda deltagare

Poängen från de två delmomenten kommer sedan slås ihop, och de tre deltagare som har flest poäng i de två tävlingarna tillsammans går vidare till finalen som kommer ligga under vecka 1. Under följer en lista på artiklar att välja. Personen med mest poäng från första omgången väljer först, med näst mest poäng därefter, och så vidare.

Glöm sedan inte att rösta här!

Poängräkningslogg[redigera | redigera wikitext]

Exempel[redigera | redigera wikitext]

Artikeln Surströmming utökades under veckan med 17821 byte = 178 p