Wikipedia:Wikimåndag

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Den här sidan beskriver ett projekt för att göra det enkelt att på ett gemensamt, strukturerat sätt regelbundet påminna om att Wikipedia är redigeringsbart.

#wikimåndag är en hashtagg som kan användas för regelbundet dela med sig av redigeringar på Wikipedia på andra platser, som i sociala medier. Tanken är att ha ett lätt sätt att driva en kampanj på, med regelbundna bidrag utan att det behöver vara en stor insats.

Målet är följande

:

  • Påminna om att alla – även den som läser – kan redigera
  • Över tid ge en varierad bild av vad det kan innebära att redigera
  • Lära läsare mer om hur Wikipedia fungerar, så att de bättre kan förstå uppslagsverket
  • Kunna använda det som en del i andra kampanjer för att få andra att redigera, om man vill, till exempel få bibliotek eller arkiv att göra någonting särskilt på måndagar

En hashtagg fungerar på de flesta sociala medier. Man kan alltså dela med sig av en redigering på Twitter, Facebook, Instagram (kanske särskilt lämpligt för bilder man lagt till artiklar, eller laddat upp till Commons), LinkedIn och så vidare.

Jag [lade till den här källan/fixade den här felstavningen/lade till den här meningen/lade till den här bilden]. Gör en liten redigering i dag: https://w.wiki/Vcv #wikimåndag eller dylikt.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]