Wikipedia:Wikipediaambassadör/Våra ambassadörer

Från Wikipedia
Foto Användarnamn Om mig Nuvarande kurser där WP är en del
Bengt3 Bengt B (diskussionbidrag) Jag arbetar på Sturebyskolan som resurs för närvarande på 50% och har Sjukersättning 50%. Det gör att jag kan arbeta ideellt för Wikimedia med olika uppdrag. Då har jag sysslat med att prata för Wikipedia i undervisningen på olika mässor, översatt från engelska till svenska med mera. Jag har också spelat in olika filmer som pedagogiska hjälpmedel för Wikipedia.

Jag anser att det är hemskt viktigt att alla får större kunskap om Wikipedia då det har så stor inverkan på kunskapen i vardagen.

Matanb (diskussionbidrag) Jag jobbar på Västerås folkhögskola, men är också uthyrd till Folkbildningsrådet och inom den ramen får jag mycket möjlighet att prata om Wikipedia i utbildning. Fler och fler vet mer och mer om Wikipedia, är min erfarenhet. Fler och fler har också provat att redigera. Men det är långt kvar för de flesta att våga prova det i skarpt läge i utbildningssituationer. Allmän kurs på distans, Västerås folkhögskola
Pliiped (diskussionbidrag) Arbetar vid Linneuniversitetet som ikt-pedagog inom fakulteterna Hälso- och livsvetenskap samt Teknik. Jag arbetar nära lärarna där vi utvecklar, utbildar, tester och försöker hitta den bästa pedagogiska praktiken kring de digitala verktyg och nätbaserat lärande för det uppdrag universitetet har. Vi har för fjärde året i rad ett "Wikipediaprojekt" i två av våra kurser inom de naturvetenskapliga ämnena, det är kurserna Ekologi och hälsa 15hp samt Zoonotisk Ekologi och Epidemiologi 15hp. Vi har arbetat fram en form där studenter får välja en parasit eller en sjukdom som de ska skriva om tillsammans i grupp. Till artikeln ska det finnas minst tre vetenskapliga artiklar. Vårt projekt är mycket uppskattat av studenterna, här följer några artiklar som studenterna har skrivit; Trikinos, West Nile-feber samt Ebolavirus.