Hoppa till innehållet

Wikipediadiskussion:Begäran om IP-kontroll/Arkiv 2006

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Andra metoder[redigera wikitext]

Riktlinjer, pkt 1: det hänvisas till "andra metoder". Lämpiga wikilänkar till sådana metoder bör finnas med. Riggwelter 30 maj 2006 kl.11.51 (CEST)

Kanske sådär?/Grön 30 maj 2006 kl.11.57 (CEST)
"Kanske sådär" blev bra tycker jag! Riggwelter 30 maj 2006 kl.13.55 (CEST)
Tror han menade "det kanske ska vara sådär?" :-)/Vladimir Moskau 30 maj 2006 kl.13.58 (CEST)


Sidans namn[redigera wikitext]

Jag tycker fortfarande att begäran om IP-koll ska görars under WP:BOÅ, jämför Wikipedia:Begäran om bevakning, se även diskussion WP:BB --RomanNose 1 juni 2006 kl.07.40 (CEST)

Wikipedia:Begäran om åtgärder handlar det ju i stort sett om åtgärder som administratörerna kan göra något åt. Jag tycker inte det är fel att ha ip-kollarnas uppgifter på en annan sida. --Boīvı€ 1 juni 2006 kl.08.25 (CEST)
Klart att vi kan ha olika uppfattningar om detta, men då föreslår jag att WP:BOÅ blir typ en "förgreningssida" --RomanNose 1 juni 2006 kl.08.44 (CEST)
Ganska en dylik förgrening i topen av de båda sidorna? Jag hade faktiskt tänkt mig lägga in en länk till från BOÅ när den här sidan faktiskt kan användas. Sen har vi ju asspekten att saker lätt kommer bort på BOÅ medan det här är mer utredande och kan ta längre tid än den dag som matrialet på BOÅ är aktuellt. /Grön 1 juni 2006 kl.08.48 (CEST)
Kommer bort? Se förslaget i Wikipedia:Bybrunnen#Begäran om IP-koll --RomanNose 1 juni 2006 kl.08.50 (CEST)
Jo jag läste den och tycket det var en bra lösning om vi skulle göra så: Det jag menade var att de skulle bli svårare att urskilja bland de andra begärna som är aktiva för tillfälet, även om en BIK-begäran ju tar större plats och ju borde gå att urskilja när jag tänker på det. Men min åsikt är: BOÅ handlar om snabba åtgärder som kan utföras av administratörer, den här sidan handlar om fall som kan ta timmar att utreda. /Grön 1 juni 2006 kl.08.54 (CEST)
En begäran kan väl rent allmänt vara frikopplad från själva handläggningsprocessen. Att "kopiera" myndigheternas arbetssätt gör inget enklare, t.ex. bidrag till mat och hyra kan ansökas hos och sedan handläggas av diverse olika myndigheter --RomanNose 1 juni 2006 kl.09.12 (CEST)


När IP-koll?[redigera wikitext]

Jag vet inte om jag riktigt förstått när en IP-koll anses motiverad. Kanske framför allt för att jag inte riktigt hänger med i vad som läggs in i begreppet marionett. Många gånger redigerar anonyma IP-adresser i känsliga eller uppdrivna diskussioner och kommer med kommentarer som man bara kan göra om man varit här så länge att man skaffat sig en egen uppfattning (därmed inte sagt att jag anser att uppfattningen är korrekt). Är detta marionetter? Alltså om typ Deadalus skulle logga ut och skriva "Vilka idioter ni alltid är" i en diskussion och inte underteckna sedan, eller förklara att h*n råkat bli utloggad?//IP 5 augusti 2006 kl. 09.56 (CEST)[svara]

Offentliggörande[redigera wikitext]

Nu har IP-kontroller avslutats, utan att resultatet offentliggjorts. Finns det då någon mening med kontrollen? Utan offentlighet tycker åtminstone jag att IP-kontrollfunktionen förlorar sin tänkta verkan, dvs. att människor slutar använda marionetter./Vladimir Moskau 7 september 2006 kl. 17.18 (CEST)[svara]

Läs checkuserpolicyn. IP-adresser räknas som personlig information och får inte offentliggöras (annat än i vissa undantagssituationer där det är nödvändigt). //Daedalus 9 september 2006 kl. 22.34 (CEST)[svara]