Wikipediadiskussion:Hur man struntar i reglerna

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kan man inte infoga den här i WP:SIR? Popperipopp 21 mars 2008 kl. 21.07 (CET)

Kort svar: Nej!
Jag är av den bestämda uppfattningen att det inte skall stå mer på den sidan än det gör. Dels för att WP:IAR är (skall vara) policy och den här sidan skall vara mer dynamisk och essä-liknande. Jmf en:Wikipedia:Ignore all rules, en:Wikipedia:Understanding IAR och en:Wikipedia:What "Ignore all rules" means. MiCkE 21 mars 2008 kl. 21.27 (CET)
OK! Popperipopp 21 mars 2008 kl. 22.01 (CET)

Man kan inte lägga in kb-mallar i sådana här texter, va? Det gäller att "det inte finns några regler". Detta står ingenstans, nämligen. Överallt står att det finns regler, men att man under vissa omständigheter (egentligen många) kan strunta i dem. Det är två helt olika saker. I det dokument som länkas tíll står Rules are established according to the vigor of their enforcement och sedan Ignore all rules (vid vissa fall). Men det kanske står någon annanstans att det inte finns några regler?//--IP 22 mars 2008 kl. 10.11 (CET)

Nä, man kanske inte kan lägga in några mallar, men man kan ju alltid prova att redigera sidan och på så sätt göra den bättre... Nu har jag ändrat "Det finns inga regler på Wikipedia" till "Det finns inga fasta regler på Wikipedia" vilket torde vara en rätt bra översättning av " Wikipedia does not have firm rules". MiCkE 22 mars 2008 kl. 10.19 (CET)
Bra! Min erfarenhet av att redigera metasidor är att det alltid blir ett halloballo om jag gör någon ändring, så jag låter helst bli (ingen pik).//--IP 22 mars 2008 kl. 10.21 (CET)