Wikipediadiskussion:Projekt Öst-Karelen 1941-1944

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Brainstorma här, var vänlig lägg nya rubriker längst ner.

Bara filateli?[redigera wikitext]

Är det bara filateli projektet avser att behandla - regionen är ju annars intressant att redogöra för även historiskt under sagda period? Projektets namn antyder ju att det inte bara är begränsat till filateli. Ztaffanb 25 april 2007 kl. 10.35 (CEST)[svara]

Jag ska försöka få in så mycket historia som möjligt gällande Öst-Karelen, lokalhistoria osv. Men faktainsamlingen är ett nästan ett heltidsjobb.

OJJE 25 april 2007 kl. 21.29 (CEST)[svara]

Nytt Wikipedia-projekt: Öst-Karelen 1941-1944.[redigera wikitext]

Hitflyttad från Wikipedia:Bybrunnen av Lokal_Profil 25 april 2007 kl. 13.30 (CEST)[svara]

Tänkte dra igång ett filatelistiskt projekt över Öst-Karelen och dess frimärken, postkontor, stämplar osv. Området var under finsk kontroll mellan 1941-1944 och hette på finska: Itä-karjala, engelska: East Karelia. Håller förövrigt på och skriver en liten handbok om detta. Är ny när det gäller Wikipedia och artikelskrivandet så det kommer att ta lite tid.

Men undrar redan nu, då flera av städerna nu har ryska namn så har dom finska namnen/artiklarna blivit omdirigerade till de Ryska, som Äänislinna - staden hette så under den finska tiden och jag tänkte skriva en del om postkontor, stämplar och lite annat. Men nu är artikel dirigerad om till Petrozavodsk som handlar om själva staden.

Ska jag lägga alla mina artiklar under min egen projektsida? Blir dom sökbara om man sedan använder sökmotorn till vänster här på sidan?

Många frågor som ni kanske ser, skriv gärna i diskussionen för mitt projekt på: Wikipedia:Projekt_Öst-Karelen_1941-1944

Jag ska skapa 51 stycken artikelsidor och använda ortsnamnet som "artikel"-namn. Ta Olonets som ett andra exempel, har skrivit lite i slutet av den artikeln, men skulle helst av allt flytta det som har med det finska att göra till Aunus som staden hette när den var under finsk kontroll. Men det känns inte riktigt bra. Har ni några förslag på hur jag ska lösa detta. Borde jag lägga allt under kategorin: Filateli istället? och fylla på med 51 st artikelsidor med ortsnamn som innehåller all relevant information ang när postkontor etablerades i staden osv?

OJJE 8 april 2007 kl. 02.32 (CEST)[svara]

Jag skulle tro att det mest lämpliga du skulle kunna göra gällande artiklarna vore att skapa någon form av lista över städerna, sorterad på de finska namnen, och sedan länka till städerna. Det bör inte finnas två artiklar om samma stad under olika namn.
andejons 8 april 2007 kl. 17.43 (CEST)[svara]

Sammanslagning[redigera wikitext]

Nästan ett år har gått efter att det här projektet grundades, och det har fortfarande bara en anmäld deltagare och inga synliga tecken på aktivitet. Jag föreslår att det läggs ner och verksamheten fortsätter i det nygrundade Wikipedia:Projekt Andra världskriget, vars ämnesområde är mer generellt och därför borde ha större chanser att överleva och hålla sig aktivt. --LA2 30 mars 2008 kl. 01.02 (CET)[svara]

Relkollmall i Wikipedianamnrymden?[redigera wikitext]

Jag tycker att relkollmallar enbart bör användas i artikelnnamnrymden och att mallen bör tas bort från den här sidan. / Elinnea 24 augusti 2008 kl. 09.05 (CEST)[svara]