Wikipediadiskussion:Resurser

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

På encyklopedier och liknande, borde inte de wikipedior som finns på andra språk finnas med där? Att översätta dem måste väl vara tillåtet? Mvh Viggen 12 maj 2004 kl.19.11 (CEST)


Om man hittar någon snygg bild på t.ex. engelska Wikipedia och vill använda den på den svenska, finns det något enkelt sätt att göra det eller måste man först spara bilden lokalt och sedan ladda upp den? Thuresson 3 september 2004 kl.13.24 (CEST)

Jag tror inte det eftersom det i så fall skulle finnas ett kommando för det. Efter mer än sex månader som aktiv pedian har jag inte råkat på nåt sådant. Ärligt talat tycker jag att det är ett enormt slöseri med resurser speciellt när Wikimedia "tigger" efter pengar sida efter sida på engelska Wikipedia. Slutsats: Inför länk till bilder i andra wikimedia wikis såsom man gör med artiklar exempelvis Bil, Häst etc. ==> [[Bild:en:Exempel.jpg]]
Ett bra exempel är shodo.jpg som finns i artiklen Kinesiska jag laddade upp den till svenska wikipedia från engelska wikipedia, istället för att enkelt göra följande -> [[Bild:en:Shodo.jpg]].//softssa 3 september 2004 kl.16.47 (CEST)

Här står det att det är fritt att återge material från myndigheter. Men det är rätt klart utformat att wikiepdia inte ska syssla med primärforskning, man ska inte publicera forskningsmaterial här etc etc. Formuleringen kan uppmana till otrevligheter. Jag raderar därför.//--IP 6 juli 2005 kl.22.47 (CEST)

Den som är sugen på lite jobb ser också att det är flera av källorna som tillåter återpublicering, men endast för ICKEKOMMERSIELLA syften. Notera att en dylik begränsning inte är GFDL-kompatibel (och Wikipedia har redan ett flertal kommersiella speglar av olika slag!). Alltså kan man inte som till exempel med Ugglan kopiera direkt över. Den som är hågen kanske kan fixa till så det blir tydligare på sidan? De är ju fortfarande använda som referensmaterial och bör inte redigeras bort helt... TERdON 2 september 2005 kl.14.51 (CEST)

"Möjligen skyddad"[redigera wikitext]

@Hannibal: Hej! Vad menar du med "möjligen skyddad" här? Gör vi en annan bedömning av upphovsrätten än den som görs här?--Paracel63 (diskussion) 8 mars 2018 kl. 23.15 (CET)

Det finns vissa som menar att man måste gå på den senaste överlevande bidragsgivarens dödsdatum. Det står också på Projekt Runeberg: "För uppslagsverk och tidskrifter, som har ett stort antal medverkande författare, tar Projekt Runeberg ingen hänsyn till de enskilda författarnas dödsår, utan nöjer sig med att verket utgavs för mer än 70 år sedan." Att jag la in den över huvud taget tyder kanske på vilken syn jag har i frågan :-) //Hannibal (diskussion) 8 mars 2018 kl. 23.24 (CET)