Wikipediadiskussion:Senaste ändringar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Dölj användare[redigera wikitext]

Såg gärna en on/off-switch för finessen "Lägg till en knapp i övre högra hörnet på ändringslistor som tillåter användare att dölja handlingar från användare de litar på" för de tillfällen när exempelvis EstrellaSuecia och Kitayama är som aktivast med lsjbotraderingar, jag vill ju gärna se vad de gör som inte är av den karaktären. (Varför finns det inga diskussionssidor till specialsidor som Finesser?) --Snörstump (diskussion) 21 november 2020 kl. 14.56 (CET)

@Nirmos: Något du kan kika på om det går att ordna? Kommit önskemål från flera håll nu. Annars, Snörstump så kan du välja att dölja "Loggade åtgärder" i inställningarna på Senaste ändringar. EstrellaSueciadiskussion, 21 november 2020 kl. 14.59 (CET)
Tack för tips, men jag kör med scriptfritt SÄ. --Snörstump (diskussion) 21 november 2020 kl. 15.12 (CET)
Snörstump: Jag tolkar det som att du har kryssat i "Använd gränssnitt som inte använder JavaScript" på Special:Inställningar#mw-prefsection-rc. Vill du förklara för mig varför du har gjort så? Nya SÄ har överlägsna filtreringsfunktioner och det är ju filtrering vi pratar om här. Om det är någon aspekt av gamla SÄ som du gillar, eller något med nya SÄ som du inte gillar, så kanske jag kan hjälpa dig att lösa det problemet i stället.
Sidor i virtuella namnrymder som "Special" eller "Media" har helt riktigt inga diskussionssidor. Däremot ligger alla finesser i namnrymden "MediaWiki". Till exempel finns finessen som tillåter dig att dölja användare på ändringslistor på MediaWiki:Gadget-rcexcludeuser.js och dess (ännu oskapade) diskussionssida är MediaWiki-diskussion:Gadget-rcexcludeuser.js. Nirmos (diskussion) 21 november 2020 kl. 17.34 (CET)
Det är inte någon särskilt genomtänkt anledning, det kändes bara som en rörig, överinformativ sida. Kanske måste jag ge den en chans. --Snörstump (diskussion) 21 november 2020 kl. 17.41 (CET)
Snörstump: Jag förstår. Jag håller med om att det finns väldigt mycket på nya SÄ. Det finns ett annat flöde på Wikipedia:Senaste ändringar/EventStreams. Där är inställningarna dolda bakom en knapp efter rubriken, i stället för ovanför huvudinnehållet. Det flödet saknar å andra sidan i skrivande stund stöd för att filtrera efter typ av handling (dvs att t.ex dölja logghandlingar som raderingar). Om det skulle läggas till stöd för att filtrera på typ av handling där, låter Wikipedia:Senaste ändringar/EventStreams som ett alternativ som du skulle vara intresserad av? Nirmos (diskussion) 21 november 2020 kl. 19.06 (CET)