Wikipediadiskussion:Susare på Wikipedia

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Diskussionssida för susare[redigera wikitext]

Välkomna alla susare! Börja med att läsa Wikipedia:Snabbkurs för susare och Wikipedia:Välkommen! / Mats 15 april 2004 kl.14.58 (CEST)

Kolla också in den helt nyskapade Wikipedia:Nybörjarkurs! / Mats 15 april 2004 kl.16.09 (CEST)


Apropos attackerna mot susning. Kanske finns det något som wikipedia borde lära av detta. Själv har jag aldrig skrivit en rad på susning p.g.a. ägarfrågan, men i lägen av grov vandalism som denna måste vi hålla ihop och dra lärdom. Skulle samma sak kunna hända wikipedia? Hur skall man stoppa dylika attacker? Förekommer diskussioner om säkerhetsfrågor på en internationell nivå inom wikipediarörelsen? Susnings sak är vår! // Wellparp 15 april 2004 kl.16.54 (CEST)

På Wikipedia så kan man skydda sidor, blockera användare (IP-adresser) och ta bort artiklar helt och hållet. Det kan göras på Susning också, men ägaren har avstått från det. Det värsta sabotaget var någon som körde ett skript och sabbade flera hundra artiklar på bara någon minut. Och upprepade det hela när idoga susare hade återställt det hela. Då infördes en begränsning på ett visst antal redigeringar/tidsenhet. Det kan vara något att tänka på för Wikipedia. På senaste tiden är det klotter och sabotage via öppna proxies som varit problemet. Sådana borde blockeras permanent. Tåggas 15 april 2004 kl.17.21 (CEST)
Proxies blockeras automatiskt av Wikipedia, så det är inget problem. Den fjättrade ankan 15 april 2004 kl.17.29 (CEST)
Delar inte susning och wikipedian kodbas (långtillbaka)? De är väl båda gjorda i PERL iaf? Isf. vore det smutt om Lars A. kunde "sno" er anti-proxy scanner och stoppa in den i susning.nu-mjukvaran. Alla idioter som till slut fick Lars att stänga ner sajten skrev nämligen från öppna proxies...
Nej, inte längre. De gjorde det tidigare, men den nuvarande MediaWiki som Wikipedia använder är skriven i PHP och ersatte den tidigare gemensamma mjukvaran. MediaWiki skrevs från grunden för Wikipedia. Se en:Wikipedia#Software_and_hardware. Den fjättrade ankan 17 april 2004 kl.20.08 (CEST)

Om artiklar på susning[redigera wikitext]

Det kanske till och med finns intresse för en lista över susare som tillåter sina artiklar flyttas till Wikipedia, eller något annat med ett kortare och katschigare namn. (Om det nu inte är alltför förmätet av oss. Ber om ursäkt för det i sådana fall...)

Om man då ser en artikel på susning, som endast skrivits av förf. på denna lista, och den i övrigt platsar här, skulle den ju kunna flyttas. \Mike 16 april 2004 kl.13.37 (CEST)

Bra idé! Detta kanske går att ordna genom att på denna lista lägga till en extra liten "plupp" vid sitt namn som gdkännande. Men vad gäller egentligen för ägarskap av susning-artiklar? Kan man flytta artiklar hursomhelst? // Wellparp 16 april 2004 kl.13.43 (CEST)

Vad jag tänkte var att jag sett andra (tex Dan Koehl) flytta över sådant de skrivit på susning. Så då borde det väl inte vara några problem om samtliga författare enas om att flytta över en artikel. (i praktiken genom en av dina "pluppar" vid sitt namn.) Det enda möjliga problemet såvitt jag förstår är väl om Lars Aronsson anser att han också har någon slags rättighet till de artiklarna. Någon susarkunnig som kan hjälpa mig med det? --\Mike 16 april 2004 kl.14.46 (CEST)

För att få lite struktur på det hela, så föreslår jag därför att alla susare som tänker tanka över sina artiklar till wikipedia sätter ett litet 'OK' efter sina namn. Jag kan väl inte tänka mig att någon skulle kunna protestera om en artikel som endast redigerats av susarna X,Y och Z (där alla tre markerat sina respektive namn med ett 'OK') flyttas hit. Protester, någon? \Mike 6 maj 2004 kl.10.03 (CEST)


Om susning[redigera wikitext]

Hej Louise! Vad har du för källa till att de som redigerat på susning efter låsningen gjort det med LA:s medgivande - varför skriver du det i kommentar i stället för i artikeln, och på vad sätt är det märkligt? Det är hans sajt, han gör som han vill.

Jag är själv en f.d. susare, och jag tycker vi bör avhålla oss från sura kommentarer om susning. Det ser IMHO bara illa ut. Habj 17 april 2004 kl.17.29 (CEST)

Hej Habj! Självfallet gör LA exakt vad han vill med sin sajt, och det är just det han gör just nu... Källan jag har vill jag helst inte redovisa här, men vi kan ev. maila varandra ang. detta. Jag skrev info. i kommentar eftersom jag anade att den annars skulle bli raderad. LouiseR 17 april 2004 kl.17.46 (CEST)

Utan källa skulle den förmodligen blivit raderad - med all rätt. Info? Jag kallar det rykten... som mycket väl kan vara sanna, utan att jag ser något anmärkningsvärt i det. Min mail krånglar just nu, annars skulle jag gärna maila lite! Återkommer kanske om några dagar. Habj 17 april 2004 kl.18.16 (CEST)

(litet inlägg) Det är förmodligen bäst om f.d. susare ventilerar sin erfarenheter på Wikipediadiskussion:Susare på Wikipedia. / Mats Halldin 17 april 2004 kl.18.01 (CEST) PS Louise, kolla gärna in diskussionssidan till Wikipedia:Projekt Konst också! :) DS

Museimärkning[redigera wikitext]

Sidan hade märkts med faktakoll eftersom uppgifterna, bland annat om adminskap, var dåligt uppdaterade. Jag tror att det är bättre att helt enkelt museimärka sidan, eftersom "utvandringen" från Susning till Wikipedia sedan länge har avstannat. Sidan är intressantare som en beskrivning av hur det var då än som en beskrivning av vad som har hänt med susarna idag, även om någon wikiarkeolog gärna får skriva en sån beskrivning om det finns tid och ork. //Essin 17 mars 2008 kl. 16.49 (CET)[svara]