Hoppa till innehållet

Wikipediadiskussion:Ting om begränsningar av rösträtt i omröstningar

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Tror vi bör vara försiktiga med att blanda ihop "användare med få bidrag, men som vill rösta" och "marionetter". En sammanblandning kan mycket väl skrämma bort folk. Problemet, som jag ser det, är att det är lätt att avgöra hur länge en användare varit aktiv, och antalet bidrag medan det är mycket svårt att avgöra om en användare kontrolleras av ngn annan. Därför är det lätt att "slå ihop begreppen" och säga att alla som inte bidragit tillräckligt, är marionetter. Så vad jag tror vi bör göra, är att komma fram till någon lösning på hur identifierar vi en marionett? För en säkert identifierad marionett bör inte få rösta överhuvudtaget - även om personen där bakom har låtit marionetten få ett stort antal redigeringar... Så min upppmaning till alla Wikipedianer är: hur identifiera en marionett? \Mike 21 september 2004 kl.16.04 (CEST)

Instämmer! Men hur skall vi gå till väga för att säkert identifiera en användare som marionett? Lamré 22 september 2004 kl.02.08 (CEST)

Jag antar att omröstningen nu är avslutad. Men vad blev egentligen resultatet? Jag kan inte se att det blev någon klar majoritet för något alternativ förutom att man måste vara registrerad användare/jobba från en fast IP-adress för att få rätt att rösta. Kanske det var för många alternativ att välja mellan? Sten A 23 oktober 2004 kl.21.49 (CEST)

Sten A: Jag delar din syn på omröstningen och, som jag skrev längst ned på sidan, "kan inte se att något uttolkbart resultat infunnit sig och Tinget bör avslutas utan att någon 'norm' antas. Mitt förslag är att det här Tinget avslutas i.o.m. detta." Tinget borde ha avslutats för flera veckor sedan och nu är det väl bara att dra ett streck? / Mats Halldin 8 november 2004 kl.10.08 (CET)