Wikipediadiskussion:Utmärkelser/Arkiv 2006

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

MoRsE-medaljen för uppskattat arbete[redigera wikitext]

MoRsE
medaljen
Rosa Brun Grön Blå Orange Gul
Brons
Silver
Guld

Jag har beslutat att införa ett system där jag belönar användare, vars artiklar är av ypperlig kvalitet eller till användare som har tillfört den svenska wikipedian stort värde.

Tre kategorier kommer att delas ut:

  • Bronsmedaljen kan tilldelas användare som har skrivit en ypperlig artikel, som förbättrat en text på ett ytterst gott sätt eller till användare som på märkbart sätt förbättrat den svenska wikipedian till form eller innehåll.
  • Silvermedaljen kan tilldelas användare som skrivit eller förbättrat ett flertal artiklar till hög kvalitet och läsvärdhet, under en längre tid, eller till användare vars arbete lett till en märkbar förbättring av den svenska wikipedian under en längre tid.
  • Guldmedaljen kan tilldelas person som har utfört ett stort och mångårigt arbete för att förbättra och befästa wikipedians ställning som encyklopedi.

Färgernas betydelse[redigera wikitext]

Rosa underhållning
Brun konst & litteratur
Grön vetenskap & natur
Blå geografi
Orange idrott & fritid
Gul historia

Anstiftare: MoRsE 8 februari 2006 kl.20.30 (CET)

Bra ide, men skulle man inte kunna göra medaljen på något sätt som anknyter til Wikipedia, som istället för ett just ett kors (som påminner lite om Järnkorset)? / Elinnea 8 februari 2006 kl.21.08 (CET)
Jag är ledsen ifall medaljen väckte sådana associationer. Jag var mera i olympiadstämning (brons-silver-guld + trivial pursuit för färgerna) när jag skapade dem. Korsmodellen var tagen från en gammal runsten här i Uppsala. (se: Kors) / MoRsE 8 februari 2006 kl.22.41 (CET)
Jag tänkte också tyvärr på Järnkorset när jag såg medaljerna, och det är kanske inte helt lyckat... Jag vet att du säkert lagt ett himla jobb på dem och att det nog tar lång tid att göra nya, men som sagt, de associationerna är kanske inte helt snygga... /Grillo 8 februari 2006 kl.22.55 (CET)
Jag har neutraliserat medaljerna lite. / MoRsE 9 februari 2006 kl.00.48 (CET)
MoRsE
medaljen
Rosa Brun Grön Blå Orange Gul
Brons
Silver
Guld
Skulle det inte gå att få in wikipediagloben (den där loggan i övre högra hörnet) istället för runda 'myntet'? Visserligen blir det säkert plottrigt, men på ngt vis...? ~Wille Raab 9 februari 2006 kl.01.11 (CET)


Du skrive "jag belönar användare", menar du egentligen där folk på eget bevåg, eller efter en omröstning, kan belöna andra användare, eller menar du att det är du som ska sköta hela ruljansen? ~Wille Raab 9 februari 2006 kl.01.11 (CET)
Min plan är att helt självmant förära användare som i mitt tycke har gjort någonting riktigt bra för wikipedian...lite som en ryggdunk och uppmuntrande. Tog bara upp det här för att se reaktionerna förrän jag tar det i bruk. Skulle det finnas en uttalad önskan om att andra användare skulle vilja använda samma symbol så måste vi väl ta upp det på bybrunnen...om regler och sånt. För närvarande skulle mitt urval gälla sådant som jag snubblar över...det finns säkert en massa artiklar som går mig förbi. Vad angår wikipediakoggan så kan jag försöka testa att göra om dem för att se resultatet. Jag medger att myntet är tråkigare än mitt första försök, men väcker kanske mindre associationer till andra symboler. / MoRsE 9 februari 2006 kl.01.18 (CET)
Test med Wikimedalj

Languages other than English[redigera wikitext]

I went through and added all the languages I could find here, to Wikicommons barnstar page and to each of the Awards Pages on the different languages. Are there other languages that are missing? -- Evrik 17 februari 2006 kl.18.12 (CET)

Städpusselbit[redigera wikitext]

Jag tycker det saknas en pusselbit för den som under en längre period hjälpt till med att återställa en större mängd klotter. Common 11 mars 2006 kl.00.21 (CET)

städmedaljen?:)
I städmedaljen skulle jag föreslå att den mellersta gula randen bleve vit istället. (svenska wp är inte enbart till för Sverige...) \Mike 13 mars 2006 kl.14.03 (CET)
Håller med. / Elinnea 11 maj 2007 kl. 13.22 (CEST)[svara]

Skulle vilja byta de gyllene puselbitarna mot . De ser lite modernare och bättre ut. Invändningar? /Pralin 27 maj 2006 kl.21.15 (CEST)

Lägg till och strunta i att ta bort /Grön 27 maj 2006 kl.21.21 (CEST)

fråga angående utmärkeler[redigera wikitext]

Hej,

Jag har en liten fråga angående utmärkelser, får jag inrätta en egen utmärkelse?

--L'Houngan 3 juni 2006 kl.19.22 (CEST)

Varför inte? jag har gjort det :)
Jodå, får får du väl. Fast det är en bra idé att ta upp din utmärkelse här på diskussionsidan först och kolla vad alla andra tycker ;) /Klibbnisse 12 juli 2006 kl.00.36 (CEST)