Winx Club: The Secret of the Lost Kingdom

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Winx Club: The Secret Of The Lost Kingdom
GenreAnimerad
RegissörIginio Straffi
ManusSean Molyneaux
OriginalmusikPaolo Baglio
Distribution01 Distribution
Premiär2007
Speltid85 min
LandItalien Italien
SpråkItalienska
UppföljareWinx Club: Magical Adventure
IMDb SFDb Elonet

Winx Club: The Secret Of The Lost Kingdom är en italiensk animerad film från 2007. Den baseras på den italienska TV-serien Winx Club.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Berättelsen börjar någon gång efter säsong 3 med att Valtor besegrades och den magiska dimensionen är säker för närvarande. Bloom och hennes vänner börjar leta efter Blooms föräldrar, kung Oritel och drottning Marion, och samtidigt försöker de avslöja hemligheten bakom det förlorade riket Sparks. En upptäckt som kan ändra Blooms liv för evigt. Winx söker efter Hagen, en smed som smidde svärdet till Oritel. Svärdet sägs vara oskiljaktig från sin ägare - Oritel. Men Hagen förklarar att han inte kan hjälpa Bloom på något sätt, eftersom han själv har letat efter Blooms föräldrar. Bloom avskräcks och återvänder till Jorden, där hennes syster Daphne besöker henne. Hon uppmuntrar Bloom att fortsätta sökandet efter sina föräldrar. Daphne ger Bloom hennes mask, som gör det möjligt för Bloom att se Sparks som det var innan Valtor och de tre Urhäxorna förstörde Sparks.

Winx åker, på Daphnes begäran, till Sparks för att hitta en speciell bok. I boken står hela Sparks kungahus framtid. Igenom den kan Bloom se vad som hände hennes föräldrar. Men på den sista sidan visas det vad som hände. Bloom får titta på sin egen framtid. Men den är inte heller skriven än. Bloom får reda på att de ska bege sig till Obsidian-dimensionen där hennes föräldrar är fångade tillsammans med de tre Urhäxorna.

De reser till Obsidian-dimensionen, där Bloom får reda på att Marion "flydde" inuti svärdet som Hagen smidde till Oritel, för att inte skiljas från Oritel, alldeles innan Sparks uppfyllt sitt uppenbara slut (hela Sparks var täckt med is och snö). Men bara en kung kan lossa svärdet och återställa hela riket till det normala. Till Blooms förvåning, uppenbarar det sig att Sky är ny kung av Eraklyon eftersom hans far abdikerade tronen. Efter en jobbig fight mellan Winx, specialisterna och Mandragora (de tre Urhäxornas "mellanhand") lossar Sky svärdet och Sparks förvandlas till det vackra land det var förut. Marion återvänder till mänsklig form och får träffa Oritel igen. Bloom får äntligen återförenas med sina föräldrar och Sparks är pånyttfödd. Under en fest för att fira denna seger, frågar Sky Bloom om de ska gifta sig. Bloom blir överlycklig och säger genast ja.

I slutet av filmen visar det sig att genom att förstöra Obsidian-dimensionen, har Winx ovetande befriat de tre Urhäxorna som är förfäder till Trixhäxorna Icy, Darcy och Stormy.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]