Dodge Dart

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dodge Dart
69DodgeDartUptownFrongleft.jpg
Dodge Dart -69
Fabrikat Dodge
Tillverkning 1960-76
Efterträdare Dodge Aspen
Plattform Chryslers A-plattform
Drivning Bakhjulsdrift
Besläktade Plymouth Valiant

Dodge Dart var en bilmodell som tillverkades av Dodge åren 1960-1976. Det var en kompaktbil (med amerikanska mått mätt) som var mycket närbesläktad med Plymouth Valiant. Bilen var konventionellt uppbyggd med frontmonterad motor och bakhjulsdrift. Den levererades med såväl raka sexcylindriga motorer som V8-motorer. Flera karossalternativ fanns; 2- och 4-dörrars sedan, 2-dörrars hardtop, 2-dörrars coupé samt cabriolet. Dodge Dart efterträddes av Dodge Aspen. Modellen kallas för "economy car" i Dodges försäljningsböcker för åren vilket avspeglas i den något sparsmakade utrustningsnivån. Servostyrning, AC, servobromsar var tillval. Dock upplevdes Dodge Dart som en rolig bil med ganska bra vägegenskaper för sin tid av motorjournalisterna i USA och Sverige. Den rappa motorn (273-318) är näst intill outslitligt vilket också gäller för den mest populära automatväxellådan 727. Dartar med stora motorer är mycket eftertraktade men då skall de vara originalmonterade. Dodge Dart var, tillsammans med Plymouth Valiant, en billig bil redan som ny vilket gjorde att de flesta tyvärr köptes som begagnade av "raggare" som körde dessa bilar i botten. Detta gör att idag finns det knappt några bilar kvar och de som fortfarande rulla är totalrenoverade och därmed dyra att köpa. Dock skall det sägas att det inte är rekommendabelt att ge sig på en renovering av dessa vagnar p g a den dåliga tillgången på delar. Det krävs stort kunnande och ett stort kontaktnät för att originalrenovera en Dart eller Valiant.

Priserna i USA på dessa bilar i originalskick, och gärna med stora motorer, har ökat markant de senaste åren och priserna har rusat iväg. Det händer att man idag köper tillbaka sina gamla Mopar-bilar till USA och gör en stor förtjänst vid försäljning i USA. Men det skall understrykas att detta gäller bara vissa årsmodeller, t ex 1967, och med komplett historik, originalrenoverade och gärna "loaded", d.v.s. alla options på plats. Det förekommer s.k. "clones", d.v.s. bilar som utrustats med annan motor och tillbehör för att efterlikna åtråvärda specialmodeller och attrahera kunder. "Clones" är i sig inte fel om säljaren talar om detta men detta sker inte alltid.

1964[redigera | redigera wikitext]

Första modellen som helt släppt likheterna till ursprungsmodellen Seneca från tidigt 1960-tal. Känns igen på de runda baklamporna. Fanns som 2- och 4-dörrars, 2-dörrars hardtopp och cabriolet. De flesta bilar såldes med 170 cui motor (6 cyl) och tryckknapssautomat 904. Väldigt få såldes med V8 om någon över huvud taget. Bilar med V8 bör kollas så att de är godkända av Svensk Bilprovning och värdet på dessa "clones" är tveksamt. Samtliga bilar hade trumbromsar fram och bak. Gemensamt för dessa bilar 1964-66 är att de är obefintligt med nya delar till dem vilket gör dem omöjliga att restaurera.

1965[redigera | redigera wikitext]

Inga större förändringar. Nytt var de ovala baklamporna.Fanns som 2- och 4-dörrars, 2-dörrars hardtopp och cabriolet. Har ovala baklampor. De flesta bilar såldes med 270 cui motor (6 cyl) och tryckknapssautomat 904. Väldigt få såldes med V8 om någon över huvud taget. Bilar med V8 bör kollas så att de är godkända av Svensk Bilprovning och värdet på dessa "clones" är tveksamt. Samtliga bilar hade trumbromsar fram och bak. Gemensamt för dessa bilar 1964-66 är att de är obefintligt med nya delar till dem vilket gör dem omöjliga att restaurera.

1966[redigera | redigera wikitext]

Sista året med den lilla karossen. Fanns som 2- och 4-dörrars, 2-dörrars hardtopp och cabriolet. Har ovala baklampor. De flesta bilar såldes med 270 cui motor (6 cyl) och konsolväxelspak. 904. Väldigt få såldes med V8 om någon över huvud taget. Bilar med V8 bör kollas så att de är godkända av Svensk Bilprovning och värdet på dessa "clones" är tveksamt. Samtliga bilar hade trumbromsar fram och bak. Gemensamt för dessa bilar 1964-66 är att de är obefintligt med nya delar till dem vilket gör dem omöjliga att restaurera.

1967[redigera | redigera wikitext]

Första året med den nya, större karossen. Mellanår för modellen och få bilar såldes i Sverige detta år. Ovanlig modell att hitta idag. De flesta Dodge Dart såldes med antingen rak 6:a och GT-modellen med 273 cui-motor med antingen 2-ports Carterförgasare eller 4-ports Carter- eller Rochesterförgasare fast då med tillägget "Commander". Fordon med 2-portsförgasare känns igen på emblemet "V8" på båda framskärmarna, 4-portsbestyckade bilar hade emblemet "4 barrel Commander" istället samt en dekal på luftrenaren, s.k. pie-pan med ordet "Commander". Årsmodellen känns igen på de rektangulära framblinkersglasen. Såldes med både trumbromsar runt om eller skivor fram/trummor bak, 9 eller 10 tums trummor. Denna uppgradering kunde beställas av kunden och kallades för "police/taxi edition" Standard bakaxel 7 1/4-tum men bilar med den större 8 3/4-tums bakaxeln finns också. Fjädring bestod av torsionsaxlar fram och 5-7-bladiga bladfjädrar bak Bilen skeppades till Nyköping i träcontainrar för montering, GT modellen skeppades halvmonterad från USA och cabrioletten kom färdig från USA. De flesta såldes med 727-automatväxellåda. 904-låda med tryckknappsautomat fanns för 6-cylindermotorerna. GT-modellen hade separata stolar fram och konsolväxelspak. GT-modellen känns igen på emlem på framskärmarna, bakom främre hjulhuset, emblem i grillen samt den breda aluminiumplåten, med emblem, på bakluckan. De bilar som finns i trafik idag är för det mesta totalrenoverade. Dock avråds renovering av dessa bilar p g a den totala bristen på lister, div inredningsdetaljer och entydig litteratur.

1968[redigera | redigera wikitext]

Avgasreningssystemet "Clean Air Package" blev standardutrustning detta år. Årsmodellen känns igen på runda blinkersglas fram i grillen samt sidomonterade blinkers på skärmarna och att baklamporna hade en liten kromlist som delade upp glaset i två delar.

1969[redigera | redigera wikitext]

Detta år gick sportmodellen Dart GTS att beställa med en V8 på 440 kubiktum. Få bilar levererades dock med denna motor. Det var den sista årsmodell som tillverkades i cabrioletutförande.

1970[redigera | redigera wikitext]

Big block-motorerna på 383 och 440 kubiktum utgick ur tillvalslistan, liksom cabrioletutförandet, eftersom Dodge ville undvika intern konkurrens med den nya Dodge Challenger.

1971[redigera | redigera wikitext]

Årets nyhet var coupéversionen Dart Demon, motsvarigheten till Plymouth Duster.

1974[redigera | redigera wikitext]

340-motorn ersattes detta år av 360-motorn, och sportmodellen var Dart Sport 360.

1975[redigera | redigera wikitext]

Bilar som skulle säljas i Kalifornien utrustades detta år med katalysator.

1976[redigera | redigera wikitext]

Den sista årsmodellen blev skivbromsar på framhjulen standardutrustning.

Motoralternativ[redigera | redigera wikitext]

  • 170 cui Slant 6
  • 198 cui Slant 6
  • 225 cui Slant 6
  • 273 (1964-67)
  • 318 (1968-76)
  • 340 (1968-73)
  • 360 (1974-76)
  • 383 (1967-69)
  • 440 (1969)