Frölunda OL

Från Wikipedia
Orienteringsklubb i Sverige
Frölunda OL:s klubbstuga
NamnFrölunda OL
NationalitetSverige Sverige
OrtGöteborg
Grundades1997, Västra Frölunda
KlubbstugaSisjön, Askim
VerksamhetOrientering
Traillöpning
OrdförandeMalin Lamm
Antal medlemmar420 (2024)
Webbplatsfrolundaol.se

Frölunda Orienteringslöpare, förkortat Frölunda OL, är en orienteringsklubb med hemvist i södra Göteborg. Klubben har drygt 400 medlemmar och har sin klubbstuga vid Sisjön, Askim. Verksamheten är inriktad mot orientering och till viss del traillöpning.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Frölunda OL bildades 1990[1] som en allians mellan klubbarna Göteborgs Sportklubb, Orienteringssällskapet Västanfläkt, orienteringssektionen i GKIK samt orienteringssektionen i IF Väster. 1997 ombildades alliansen till en egen förening, Frölunda OL, och bestod då av medlemmar från klubbarna ovan, förutom GKIK som valde att gå ur alliansen.

2020 tilldelades klubben Silverkotten, ett pris som delas ut av Skogssportens Gynnare och som går till Sveriges främsta ungdomsklubb inom orientering[2].

Klubbstuga[redigera | redigera wikitext]

Frölunda OL:s klubbstuga ligger strax norr om Sisjön i Askim. Klubbstugan stod klar 2004[3] och med det flyttade klubben sin verksamhet från Ruddalen till Sisjön.

Arrangemang[redigera | redigera wikitext]

Klubben arrangerar minst en orienteringstävling varje år, bland annat tredagarstävlingen O-Meeting i mitten av augusti och Göteborgspremiären i mitten av mars. Folskubbet har historiskt arrangerats de år O-Meeting inte avgjorts. Tävlingsterrängen brukar vara i de södra delarna av Göteborg, som Sandsjöbacka, Ruddalen eller Safjället.

Främsta meriter[4][redigera | redigera wikitext]

  • Åtta, Tiomila, ungdomsstafetten, 2023

Referenser[redigera | redigera wikitext]