Hoppa till innehållet

Gunnel Pettersson

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.
Gunnel Pettersson
Född1960
Medborgare iSverige
SysselsättningKonstnär
Redigera Wikidata

Gunnel Pettersson, född 1960 i Malmö, är en svensk konstnär.

Gunnel Pettersson är utbildad på Konstfack i textil, konst och skulptur men har också en examen i data och video från Konsthögskolan.[förtydliga] Hon var tidigt engagerad i den experimentella konstscenen som konstnär av video- och internetbaserad konst, men också som organisatör. Idag[när?] arbetar hon som lektor i filmisk gestaltning på Malmö högskola. Hon har tidigare varit prorektor på Konstfack i Stockholm och arbetat som prefekt och lektor i konst där.

Som konstnär har hon bland annat haft separatutställningar på ID:I Galleri i Stockholm, Chiangmai University ArtMuseum i Thailand och Overgaden Kulturministeriets utställningshus i Köpenhamn. Gunnel Pettersson driver sedan 2010 projektet Odlingen som syftar till att bygga mening med hjälp av relationer och kommunikation i frågor kring t.ex. hållbar stads- och landsbygdsutveckling (biologisk/ekonomisk/politisk/social).

Externa länkar