Kevin McKidd

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Kevin Mckidd
Kevin Mckidd
Kevin Mckidd
Född Kevin Mckidd
9 augusti 1973 (41 år)
Storbritannien Elgin, Moray, Skottland, Storbritannien
Aktiva år 1996-idag
Betydande roller
Pvt Cooper
i Dog Soldiers
Dr. Owen Hunt
i Grey's Anatomy
IMDb


Kevin McKidd, född 9 augusti 1973 i Elgin, Skottland, är en brittisk skådespelare. Hans mest kända roller är den som Tommy i Trainspotting och som Malky Johnson i filmen Small Faces.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

McKidd har varit med i flertal succéfilmer, som Tommy i Trainspotting och Poseidon i filmen Percy Jackson och kampen om åskviggen. McKidd har en av huvudrollerna i den påkostade TV-serien Rome, där han spelar soldaten Lucius Vorenus. Han är också med i filmen Dog Soldiers från 2002 som har blivit nyligen en kult film. Han medverkar i filmen The Last Legion, där han spelar en blodtörstig gall och även medverkat i filmen Brudens bäste man. I denna film spelar även Patrick Dempsey som är en kollega till McKidd i sjukhusserien Grey's Anatomy. Kevin McKidd har spelat huvudrollen i serien Journeyman som producerades i enbart en säsong med tretton avsnitt och sedan ställdes in på grund av låga tittarsiffror.

På sistone har Kevin McKidd fått mycket uppmärksamhet av hans roll i tv-serien Grey's Anatomy där han spelar den krigserfarne Dr. Major Owen Hunt. Dr. Hunt tillsätts så småning tjänsten som akutläkare på Seattle Grace Hospital där hans kunskaper som krigsläkare kommer till användning. Han blir förälskad i Cristina Yang. Det är bevisat att det är McKidd som spelar rösten för karaktären Capt. Soap MacTavish i succé-spelen Call of Duty: Modern Warfare 2 och Call of Duty: Modern Warfare 3.

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

McKidd är gift med Jane Parker och har två barn, familjen nu är bosatt i Los Angeles under inspelningen av Grey's Anatomy.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]