Klas Wiljergård

Från Wikipedia
Klas Wiljergård
Född26 maj 1989 (34 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningSkådespelare
Redigera Wikidata

Klas Wiljergård, född 26 maj 1989 i Falköping, är en svensk skådespelare, regissör och manusförfattare.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Klas Wiljergård föddes i Falköping där han gick på Fredriksbergsskolan. Det var också där hans första teateraktiviteter inleddes genom studieförbund, han ingick bland annat i gruppen Teater Relevant. Han gick sedan det estetiska programmet på Katedralskolan i Skara. Wiljergård har senare läst teatervetenskap vid Stockholms universitet.

Yrkesliv[redigera | redigera wikitext]

Wiljergård har haft roller i den Oscarsnominerade filmen En man som heter Ove, Bröllop, begravning och dop-filmen samt Min pappa Marianne.[1] På TV har man bland annat kunnat se honom i Julkalendern 2017 Jakten på tidskristallen samt Bröllop, begravning och dop.[2] På scenen har han spelat Joey i musikalen En värsting till systerChinateatern och Holmfrid i Så som i himmelen på Malmö opera.[3] Han har också arbetat med humorprogram i Sveriges Radio, både som medverkande, manusförfattare och regissör.

Klas Wiljergård har varit regissör för musikalen Den osalige med Per Andersson, Ulla Skoog och Linus WahlgrenGunnebo slott samt manusförfattare och regissör för #Revyn2.0 på Lisebergsteatern med Claes Månsson och Annika Andersson. [4]Riksteatern var han regissör och en av manusförfattarna till pjäsen Zebrafinken med Carlos Romero Cruz.

Wiljergård har också verkat som regiassistent och biträdande regissör och har till exempel arbetat med svenska uppsättningar av Book of mormon, Jersey boys och Gentlemannen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]