Vakttornet

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Vakttornet
Watchtower.svg
Vakttornets logotyp.
Grundad 1 juli 1879
Språk 213
Upplaga (TS) 45 944 000 exemplar
Huvudägare Jehovas vittnen
ISSN ISSN 0043-1087
Ett nummer av The Watchtower från 1907


Vakttornet (engelska The Watchtower) är en religiös tidskrift som utges av Jehovas vittnen sedan 1879. Vakttornet är världens allra största och mest spridda tidning. Det finns ingen motsvarighet någonstans på jorden. Dessutom delas den ut helt gratis och innehåller inga annonser som ger intäkter. Detta anser Jehovas vittnen vara ett starkt bevis att himlens Gud Jehova stödjer spridningen av denna tidskrift som upphöjer och försvarar den sanne Gudens namn och rykte.

Syftet med tidskriften[redigera | redigera wikitext]

Enligt tidskriften är syftet med Vakttornet att ära Jehova, som den högste guden och härskaren över hela universum. De vakttorn som man hade förr i tiden gjorde att man kunde följa händelseutvecklingen på avstånd, och på ett liknande sätt vill tidskriften följa världshändelserna och visa på hur de enligt Jehovas vittnen har samband med förutsägelserna i Bibeln. Tidskriften framhåller de goda nyheterna att Guds rike skall komma och ta bort all ondska och förvandla jorden till ett paradis. Tidskriften framhåller också tron på Jesus Kristus och tron på att han dog för att människorna skall kunna få evigt liv och att han är kung i Guds rike. Enligt Jehovas vittnen ligger Bibeln till grund för allt som skrivs i Vakttornet.

Om tidskriften[redigera | redigera wikitext]

Vakttornet (engelsk: The Watchtower) är en religiös opolitisk tidskrift. Ett nummer består oftast av några huvudartiklar som har anknytning till framsidan, historiska artiklar som till exempel Efterlikna deras tro som behandlar olika bibliska personer, frågor från läsekretsen som är besvarade, samt övriga artiklar, till exempel om biblisk historia.

Tidskriften ges ut på 213 språk och trycks i cirka 45 944 000 exemplar. Den svenska upplagan ligger på cirka 125 000 exemplar.

Tidskriften sprids gratis vid husbesök men även på offentliga platser. Den finns tillgänglig för nedladdning på 213 språk som PDF.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Tidskrifter kan laddas ner på jw.org på svenska

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]